Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 11 september 2016 16:39

Luiten pakt titel na glorieuze slotronde

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Joost Luiten Joost Luiten

Joost Luiten is de winnaar geworden van de KLM Open in Spijk. De Bleiswijker begon als derde aan de slotdag, maar kwam na een ijzersterke laatste ronde bovenaan het klassement te staan. Het was de tweede eindzege op de KLM Open voor Luiten.

In 2013 was Luiten ook al de beste. Scott Hend uit Australië, die na de derde dag nog leidde, stortte volledig in elkaar. Na een ronde met onder meer een double bogey en een triple bogey viel hij ver terug naar de gedeelde vierde plaats in het klassement.

Op weg naar zijn vijfde titel op de European Tour begon Luiten uitstekend met birdies op de eerste twee holes. In het vervolg sloeg de 30-jarige nog acht birdies, terwijl hij slechts twee bogeys hoefde te noteren. Met 63 slagen evenaarde Luiten, die op een eindscore van 19 onder par uitkwam, het baanrecord.

De tweede plaats was voor de Oostenrijker Bernd Wiesberger, die drie slagen moest toegeven op Luiten.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 182 keer
Marsosur