Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 03 december 2013 02:20

Charl Schwartzel winnaar Alfred Dunhill Championship

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
foto: Charl Schwartzel foto: Charl Schwartzel

De Zuid-Afrikaanse golfer Charl Schwartzel heeft voor het tweede jaar op rij het Alfred Dunhill Championship in zijn thuisland gewonnen.

Hij kwam na vier ronden op de golfbaan van Leopard Creek in Malelane uit op een totaal van 271 slagen, 17 onder par.

Daarmee bleef hij zijn grootste rivaal, de Engelsman Richard Finch, vier slagen voor. Op zeven slagen van de winnaar eindigden de Engelsen Simon Dyson en Ross Fisher en de Fransman Romain Wattel als derde. De Nederlander Daan Huizing miste de cut.

Schwartzel begon de vierde en laatste ronde met 2 slagen voorsprong op Finch, die na twee birdies op de eerste drie holes al langszij kwam. Maar de Engelsman kon zijn bliksemstart geen vervolg geven. Hij maakte op de terugweg naar het clubhuis dure fouten, terwijl Schwartzel rustig verder bouwde aan een fraaie scorekaart met vier birdies en geen enkele bogey. Hij verdiende een kleine 238.000 euro met zijn negende toernooizege.

Ned. Correspondent: Kajee


Copyright © 2013 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

 

Lees 383 keer
Marsosur