Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 15 september 2014 01:06

Amerikaanse golfer Horschel pakt jackpot van 10 miljoen dollar

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Billy Horschel Billy Horschel

De Amerikaan Billy Horschel heeft op de East Lake golfbaan van Atlanta het Tour Championship gewonnen, de afsluiter van het Amerikaanse golfseizoen. Hij wordt meteen ook de eindwinnaar van het FedEx Cup klassement waarmee hij een slordige 10 miljoen dollar op zijn bankrekening krijgt.

De strijd tussen de 27-jarige Horschel en de 25-jarige Noord-Ier Rory McIlroy, die na de derde ronde de leiding deelden, werd nooit een echt duel. McIlroy, dit seizoen winnaar van twee Majors, het Open Championship en het PGA Championship, liet het aanvankelijk afweten. Zo had hij na elf holes al drie bogeys en één dubbele bogey op zijn kaart staan. Met drie late birdies kon hij Horschel niet meer bedreigen.

De dichtste belager werd uiteindelijk nog de Amerikaan Jim Furyk, winnaar van het Tour Championship in 2010 en eindwinnaar van de FedEx Cup in 2009. Maar ook Furyk liet het aan het einde van de vierde ronde afweten. Horschel mocht zich uiteindelijk de verdiende winnaar noemen.

Nadat hij vorige week de beste was tijdens het BMW Championship, pakte hij nu ook de overwinning op het Tour Championship. Hij totaliseerde uiteindelijk 269 slagen, waarmee hij drie slagen beter af was dan het duo McIlroy en Furyk.

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!


Lees 332 keer

Marsosur