Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 14 februari 2015 15:16

Golfster Ko jongste leidster wereldranglijst

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Lydia Ko Lydia Ko

De zeventienjarige Lydia Ko heeft golfhistorie geschreven. De Nieuw-Zeelandse is de jongste aanvoerster van de wereldranglijst bij de vrouwen.

Ze bereikte die mijlpaal met haar tweede plaats in het Coates Golf Championship in Ocala, Florida, een toernooi uit de Amerikaanse proftour LPGA. Ko passeerde op de ranglijst de Zuid-Koreaanse Park Inbee. "Waanzinnig. Het is een geweldige eer om bovenaan te staan op de mondiale ranking, maar ik was er tijdens de wedstrijd niet mee bezig. Toen was ik toch vooral bezig met zo goed mogelijk presteren”, zei Ko, die in Ocala één slag meer nodig had dan de Zuid-Koreaanse winnares Choi Na Yeon.

Ko was op vijftienjarige leeftijd ook al de jongste winnares ooit van een toernooi uit de LPGA. De Nieuw-Zeelandse was toen nog amateur. Ze haalt de recordleeftijd flink naar beneden. De vorige jongste leidster van de wereldranglijst was de Zuid-Koreaanse Shin Ji Yai, maar ze was in 2010 toch al 22.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 206 keer
Marsosur