Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 16 november 2016 14:55

Carlsen en Karjakin spelen opnieuw remise

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Magnus Carlsen Magnus Carlsen

Magnus Carlsen en Sergey Karjakin hebben in New York ook hun vierde partij in de strijd om de wereldtitel schaken besloten met remise. Ditmaal schudden de 25-jarige Noorse titelverdediger en zijn Russische uitdager elkaar na 94 zetten de hand.

De drie eerdere partijen tussen Carlsen en Karjakin eindigden eveneens in remise. Hierdoor is de stand logischerwijs 2-2. De vijfde wedstrijd staat donderdag op het programma. De tweekamp wordt over twaalf partijen gespeeld.

Carlsen koos met zwart voor de aanval, maar Karjakin verdedigde sterk. De Noor slaagde er echter niet om het overwicht om te zetten in een overwinning, waardoor de partij na 6,5 uur in een puntendeling eindigde.

Carlsen is wereldkampioen sinds hij in 2013 te sterk was voor Viswanathan Anand. Een jaar later prolongeerde hij zijn titel door de Indiër opnieuw te verslaan. Karjakin werd uitdager door in maart het kandidatentoernooi in Moskou te winnen.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 101 keer
Marsosur