Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 14 januari 2017 22:16

Carlsen en Giri beginnen Tata Steel met remise

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Anish Giri Anish Giri

Magnus Carlsen en Anish Giri zijn de Tata Steel Chess in Wijk aan Zee begonnen met een remise. De Noorse wereldkampioen, die speelde met zwart, gaf zijn Amerikaanse tegenstander Wesley So na 33 zetten hand en daarmee was de partij voorbij.

So is de nummer vier van de wereldranglijst en Carlsen de mondiale nummer één. Vorig pakte de 26-jarige Carlsen de titel in Wijk aan Zee en ook dit jaar is hij de topfavoriet voor de eindzege. In totaal won Carlsen het toernooi al vijf keer. De Noor weerstond eind vorig jaar met succes zijn Russische uitdager Sergey Karjakin in een tweekamp om de wereldtitel.

Karjakin is ook aanwezig in Wijk aan Zee en hij was zaterdag de eerste tegenstander van Giri. De 22-jarige Nederlander, de huidige nummer tien op de wereldranglijst, speelde met de zwarte stukken. Hij kwam na 35 zetten een gelijkspel overeen met de Rus, die achtste staat op de mondiale ranking.

Giri doet voor de negende keer mee aan de Tata Steel Chess. Zijn beste eindklassering is de tweede plaats. Hij wordt gezien als de mogelijke opvolger van Jan Timman, die in 1985 de laatste Nederlandse winnaar was. De 79e editie van de Tata Steel Chess duurt tot en met zondag 29 januari.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 89 keer
Marsosur