Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 16 januari 2017 17:51

Eljanov blijft aan kop in derde ronde Tata-Steel Schaaktoernooi

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Pavel Eljanov Pavel Eljanov

Pavel Eljanov heeft zijn positie aan kop van het Masters-klassement in het jaarlijkse Tata-toernooi weten te handhaven. Eljanov bracht met wit in een Engelse partij tegen de Indiase GM Harikrishna zijn eerste plaats nog bijna in gevaar.

Hij ging, in een poging zijn voorsprong te vergroten, een herhaling rond de 20ste zet uit de weg en moest daarna nog zijn best doen het halfje zeker te stellen. Hij kwam met de schrik vrij. Wereldkampioen Magnus Carlsen, die een half punt op de Oekraïner achterstond, berustte in de derde ronde met zwart tegen Dmitri Andrejkin al na 26 zetten in remise.

Anish Giri heeft maandag voor de derde keer op rij remise gespeeld bij het internationale schaaktoernooi van Wijk aan Zee. Het lukte de Nederlandse grootmeester niet om met de zwarte stukken van de Pool Radoslav Vojtaszek te winnen. Na 41 zetten eindigde de partij in de derde ronde in een gelijkspel.

De 22-jarige Giri, die voor de negende keer aan Tata Steel Chess meedoet, kwam ook al remise overeen met de Amerikaan Wesley So en de Rus Sergeyj Karyakin. Laatstgenoemde pakte maandag voor het eerst een punt door Loek van Wely te verslaan. De Nederlandse routinier moest voor de tweede keer op rij een nederlaag incasseren. Een dag eerder was de Oekraïense grootmeester Pavel Elyanov te sterk. Die gaat met twee zeges vooralsnog aan de leiding.

Stand na drie ronden: 1. Eljanov: 2,5, 2. Carlsen, Harikrisjna, So, Wei, Karjakin: 2 7. Aronian, Giri,Andrejkin: 1,5.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 64 keer
Marsosur