Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 21 januari 2017 19:36

Eindelijk zege voor Anish Giri in Tata Steel Chest Tournament

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Anish Giri Anish Giri

Anish Giri heeft de schijn tegen maar nee, een remiseschuiver is hij niet. Het zit hem soms domweg tegen, zoals eerder in het Tata-toernooi van dit jaar, toen hij tegen Dmitri Andrejkin en Wei Yi in gewonnen stelling de zege liet glippen.

De drie overige remises die hij liet aantekenen, waren echt geen salonremises maar kwamen alle pas na verwoede strijd tot stand. En vrijdag in de zesde ronde was het dan eindelijk zo ver. Tegen Ian Nepomniasjtsji liep alles op rolletjes. In een Najdorf kwam Giri al snel in het voordeel en hij maakte het gedecideerd af. "Nepo's 16 ..Tc6 was een blunder en toen hij aan het eind 32 Lxa6 miste, was het met hem gedaan", verklaarde Giri. "Dat waren twee lelijke blunders en als je twee keer blundert, verdien je te erliezen", verklaarde Giri, die met de zege z'n voorheen ongunstige onderlinge score tegen Nepo weer in balans bracht.

Wereldkampioen Magnus Carlsen spande zich vrijdag niet in. Die stelde zich in een Slavi-sche partij met zwart tegen de Armenier Levon Aronian al na 30 zetten tevreden met punten-deling. Ook Adhiban Baskaran scoorde een half punt. De Indiase GM, die een ronde eerder voor het van z'n leven Frans speelde en er Sergej Karjakin mee versloeg, kwam in de zesde ronde met een Koningsgambiet op de proppen en hield er de gevreesde Wesley So mee op remise.

Richard Rapport, die om z’n originele en onderhoudende stijl bekendstaat, ging met wit ten onder in een Russische partij tegen Wei Yi. "Het is natuurlijk leuk om geprezen te worden om je spel", zei de Hongaar onlangs. "Tot nog toe hebben echter mijn tegenstanders en het publiek er plezier van. Ik niet". Loek van Wely ontglipte in een lastig Damegambiet tegen Dmitri Andrejkin met wit maar amper aan een nederlaag. Ook Radoslaw Wojtaszek pakte een half punt. Hij bleef overeind in een zeer moeilijk eindspel tegen Harikrishna uit India. 

Stand na zes ronden: 1. So: 4,5, 2. Carlsen, Eljanov: 4, 4. Aronian, Giri, Wei: 3,5, 7. Harikrishna, Andrejkin, Karjakin, Wojtaszek: 3.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 48 keer
Marsosur