Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 22 januari 2017 08:13

Carlsen speelt remise tegen Giri in Tata Steel Tournament

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Magnus Carlsen Magnus Carlsen

Wereldkampioen Magnus Carlsen heeft in de zevende ronde een opgelegde kans gemist om in het klassement van de Tata Masters de eerste plaats te bereiken. Carlsen wist Anish Giri een pion te ontfutselen en hem steeds verder in het nauw te dringen. 

Maar toen hij met een simpele matwending de zege voor het grijpen had, faalde hij jammerlijk. "Dit moet wel het meest beschamende moment uit Carlsens loopbaan geweest zijn", zei Giri onmiskenbaar opgelucht, toen de wereldkampioen zich na meer dan 120 zetten en 7 uur spelen tenslotte bij de onvermijdelijke puntendeling had neergelegd.Genna Sosonko, die de toernooiarena jaren geleden vaarwel heeft gezegd, zag het hoofdschuddend aan. "Carlsen mist 56 Tc8+ Kg7 57 Tf7+ Kh6 58 Th8 #, een dreiging die Giri alleen kan afwenden door z'n dame voor een toren te geven." 

"Als ik zie wat zo'n wereldkampioen er tegenwoordig van bakt, denk ik erover mijn come-back te maken", zei Sosonko.

Carlsen was zaterdag overigens niet de enige blunderaar. Sergej Karjakin miste in een Italiaanse partij tegen Levon Aronian een eenvoudige stukwinst, al kon hij alsnog een vol punt laten noteren toen Aronian het eindspel verknoeide. En Radoslaw Wojtaszek stond gewonnen tegen Adhiban, maar blunderde en verloor.

Wesley So blunderde niet. Hij speelde wit in een spannende Italiaanse partij tegen Pavel Eljanov, die in de problemen kwam, maar op het juiste moment met een grappige riposte (31 ..Pf3 ) de remise veilig kon stellen. Zo bleef So alleen aan kop, met een half punt voorsprong op Carlsen, Eljanov en Wei Yi, die zaterdag in een Najdorf met wit Loek van Wely door de gehaktmolen haalde.

Stand na zeven ronden: 1. So: 5, 2. Carlsen, Eljanov, Wei: 4,5, 5. Giri, Karjakin: 4 7. Harikrishna, Andrejkin, Adhiban, Aronian: 3.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 61 keer
Marsosur