Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 25 januari 2017 18:28

So wint, Carlsen gelijk bij Tata Steel Chest Tournament

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Wesley So Wesley So

Het begint er op te lijken dat Magnus Carlsen dit jaar het Tata-toernooi niet gaat winnen. De wereldkampioen moest in de tiende ronde berusten in een remise, terwijl zijn voornaamste rivaal, Wesley So uit de VS, wel winst boekte.

Met nog maar drie ronden voor de boeg staat Carlsen inmiddels een punt achter op de Amerikaan, de enige deelnemer aan de strijd in de 'Masters' Groep die tot dusverre ongeslag-en is gebleven.

Carlsen,die het toernooi vijf keer eerder op zijn naam bracht en aan het begin van de 79ste editie zei dat hij met een zesde zege hoopte een record te vestigen, had zwart tegen de Indiase GM Harikrishna. In een Vierpaardenspel kreeg hij niets om over naar huis te schrijven en toen Harikrishna in een gelijk toreneindspel voorstelde het punt te delen, ging hij zonder lang nadenken akkoord.

Winst was er wel voor Levon Aronian, die in een Dame-Indische partij de Hongaar Richard Rapport met een stukoffer en even later ook nog een kwaliteitsoffer in 38 zetten en amper twee uur spelen onder de voet liep.

So schoof in een Catalaan met wit Radoslaw Wojtaszek in fraaie stijl van het bord. Met een stukoffer baande hij op de 26ste zet een weg voor een compact kluitje pionnen, waarvan het restant even later de doorslag gaf.

Stand na tien ronden: 1. So: 7; 2. Eljanov, Carlsen, Aronian, Wei, Karjakin: 6; 7. Adhiban: 5,5.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 73 keer
Marsosur