Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 28 januari 2017 13:14

Zege voor17-jarige Wei Yi op Karjakin in Tata Steel Toernooi

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Wei Yi Wei Yi

Wei Yi heeft zich in de 11e ronde opgewerkt naar de 2e plaats in het klassement van de Masters Groep in het jaarlijkse Tata-toernooi te Wijk aan Zee. De 17-jarige Chinees won in de Cordell-variant van het Spaans met wit in 31 zetten van Karjakin.

"Ik ben uiteraard zeer gelukkig met m'n overwinning", zei Wei, die met verrassend gemak al in het vroege middenspel het heft in handen kreeg. Karjakin zag zich gedwongen op de 18de zet een kwaliteit te offeren, slaagde er niet in zich los te wurmen en gaf zich toen gewonnen. Koploper Wesley So nam vrijdag met zwart geen risico. In een Berlijnse variant kwam hij na 25 zetten en amper een uur spelen al remise overeen met de Russische GM Dmitri Andrejkin. 

Carlsen zette intussen met wit alles op alles om de Indiase GM Adhiban in een Scandina-vische partij op het verkeerde been te zetten. Adhiban gaf geen krimp en bleef overeind. Na 49 zetten berustte de wereldkampioen in remise. "Het was voor het eerst van m’n leven dat ik Scandinavisch speelde", vertelde Adhiban na afloop. "Ik denk dat Carlsen 18 ..Dd7! met de dreiging 19 ..e5 had gemist. Ik stond daarna beter maar kon geen winst vinden. Toch niet slecht".

Stand na elf ronden: 1. So 7,5, 2. Wei 7, 3. Eljanov, Carlsen, Aronian 6,5, 6. Karjakin, Adhiban 6, 8. Harikrishna, Giri 5,5, 10. Andrejkin, Nepomniasjtsji, Wojtaszek 4,5, 13. Rapport 4, 14. Van Wely 2,5.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 79 keer
Marsosur