Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 27 februari 2016 07:30

Gianni Infantino gekozen tot nieuwe FIFA-voorzitter

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gianni Infantino Gianni Infantino

Gianni Infantino is de nieuwe FIFA-voorzitter. De Zwitser werd tijdens het congres van de wereld-voetbalfederatie in Zürich verkozen boven Salman bin Ebrahim Al-Khalifa, Ali Bin Al-Hussein en Jérôme Champagne.

In de tweede stemronde haalde Infantino met 115 van de 207 stemmen de vereiste meerderheid. Al-Khalifa vergaarde 88 stemmen, Al-Hussein 4 en Champagne 0. Tokyo Sexwale trok zich op het laatste moment terug als kandidaat. Infantino is de opvolger van Sepp Blatter, die sinds 1998 preses was. Hij trok zich in 2015, kort na herkozen te zijn, terug en werd later geschorst door de ethische commissie van de FIFA.

Infantino is sinds 1 oktober 2009 secretaris-generaal van de UEFA. Bij het grote publiek is hij vooral bekend als het gezicht van de UEFA bij de lotingen voor de grote bekertoernooien van de  Europese voetbalfederatie. Eerder werkte hij onder meer bij het International Centre for Sports Studies van de Universiteit van Neuchâtel. Ook  was hij adviseur van de voetbalbonden  van Zwitserland en Italië en de Spaanse Primera Division. Infantino werd door de UEFA naar voren geschoven als kandidaat na de schorsing van voorzittter Michel Platini, die zich ook in de race had geworpen om Blatter als FIFA-preses op te volgen.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 139 keer
Marsosur