Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 28 februari 2016 23:10

Manchester City verovert League Cup na strafschoppen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Manchester City vs. Liverpool Manchester City vs. Liverpool

Manchester City heeft zondagavond de League Cup in de wacht gesleept. De ploeg van Manuel Pellegrini was na strafschoppen te sterk voor Liverpool. Doelman Willy Caballero stopte drie strafschoppen.

Na de reguliere speeltijd op Wembley stond het 1-1 tussen de Premier League-clubs. Manchester City leek lange tijd aan de openingstreffer van Fernandinho genoeg te hebben om de League Cup-finale te winnen, maar Liverpool kwam tien minuten voor tijd op gelijke hoogte door een doelpunt van Philippe Coutinho.

In de verlenging werd niet meer gescoord, waardoor een strafschoppenreeks uitsluitsel moest bieden. Fernandinho, de maker van de 1-0, miste de eerste strafschop van City door tegen de paal te schieten. Doelman Caballero hielp City vervolgens toch naar de eindzege door pogingen van Lucas, Coutinho én Adam Lallana te keren. Yaya Touré verzilverde de beslissende penalty. Eerder hadden Sergio Agüero en Jesus Navas hun strafschoppen namens City succesvol afgewerkt. Emre Can was de enige speler aan de kant van Liverpool die scoorde vanaf elf meter.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 123 keer
Marsosur