Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 24 januari 2017 20:50

Marokko stoot Ivoorkust uit Afrika Cup

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ivoorkust heeft zich bij het toernooi om de Afrika Cup in Gabon niet weten te kwalificeren voor de kwartfinales. De titelverdediger verloor in zijn laatste groepswedstrijd met 1-0 van Marokko en eindigde als derde in groep C.

Marokko en Congo-Kinshasa gaan naar de laatste acht. Ivoorkust, dat sinds 2004 altijd in de kwartfinales stond, moest winnen. Daar was weinig van te merken; de ploeg met Kalou, Kanon en Bony in de basis speelde flets en in een veel te laag tempo. De beste kansen waren voor Marokko. Fajr raakte de lat, een lob van Benatia ging over en invaller Alioui scoorde met een prachtige krul in de kruising.

Bij de tweede wedstrijd in groep C was Congo-Kishasa met 3-1 veel te sterk voor Togo en gaat als koploper in groep C door naar de kwartfinales.

Eindstand groep C: 1. Congo-Kinshasa *: 3-7 (6-3); 2. Marokko *: 3-6 (4-2); 3. Ivoorkust 3-2 (2-3); 4. Togo: 3-1 (2-6). * naar kwartfinales

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 91 keer
Marsosur