Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 29 januari 2017 14:06

Burkana Faso en Kameroen naar halve finale Afrika Cup

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Burkina Faso heeft als eerste land de halve finales in de strijd om de Afrika Cup bereikt. Dankzij twee treffers in de laatste tien minuten werd Tunesië in Libreville met 2-0 verslagen. Voor rust zorgden de Tunesiërs nog voor de meeste dreiging.

Maar vooral Khnisi had het vizier niet op scherp staan. En bij een corner kwam Yacoubi een teenlengte tekort om de 1-0 binnen te glijden. Aan de andere kant lepelde Traoré de bal met een subtiel schot op de lat. 

Na rust was het zwak. De verlenging leek aanstaande, maar ineens pegelde Bancé de 1-0 op het scorebord. In de omschakeling profiteerde Nakoulma vervolgens toen de Tunesiërs vol op de aanval speelden. Ook Kameroen heeft zich geplaatst voor de halve finales op de Afrika Cup. Nadat de wed-strijd tegen Senegal was geëindigd in 0-0 nam Kameroen de penalty's beter.

Senegal was voor rust de betere ploeg, maar veel kansen creëerde het niet. Met een kopbal was Kouyaté nog het dichtst bij een goal, maar zijn poging ging net over de lat. Koulibaly voorkwam aan de andere kant dat Moukandjo scoorde.

Na rust waren Gueye en Sow dreigend met schoten, maar Kameroen bleef op de been dankzij doelman Ondoa. In de verlenging had Zoua Kameroen op 1-0 moeten zetten, maar hij kreeg de bal er niet in. In de strafschoppenserie was Mané de enige die daar niet in slaagde.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 77 keer
Marsosur