Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 03 februari 2017 00:45

Egypte finalist in de Afrika Cup

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Bertrand Traoré is woensdag met Burkina Faso uitgeschakeld in de halve finales van de Afrika Cup. Egypte was na strafschoppen met 4-3 te sterk. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. Beide ploegen kwamen in de verlenging ook niet tot scoren.

Traoré, die de hele wedstrijd speelde bij Burkina Faso, miste de beslissende penalty. De inzet van de Ajax-aanvaller werd gestopt door Essam El Hadary, de 44-jarige doelman en aanvoerder van Egypte. Vlak daarvoor faalde zijn ploeggenoot Kouakou Koffi al vanaf elf meter. Namens Egypte wist alleen Abdallah Saied zijn strafschop niet te verzilveren.

In de eerste 90 minuten had Burkina Faso het betere van het spel, maar het was Egypte dat na 67 minuten op voorsprong kwam. Mohamed Salah tekende op fraaie wijze voor de openingstreffer door de bal in de kruising te schieten. Het duurde niet lang voordat Burkina Faso, dat in de kwartfinale te sterk was voor Tunesië, terugkwam in de wedstrijd. Iets meer dan vijf minuten na de 1-0 trok Aristide Bancé de stand gelijk.

In de daaropvolgende verlenging lukte het beide ploegen niet meer om een doelpunt te forceren. Hoewel Egypte de beslissende strafschoppenreeks begon met een misser, was het Burkina Faso dat uiteindelijk aan het kortste eind trok na missers van Koffi en Traoré.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 75 keer
Marsosur