Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 03 februari 2017 01:57

Napoli mag van bijgelovige voorzitter niet meer in thuistenue spelen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Napoli is bezig aan een sterke reeks. De ploeg van Maurizio Sarri is al 16 duels op rij ongeslagen. De succesreeks begon, toeval of niet, nadat de bijgelovige voorzitter Aurelio De Laurentiis het lichtblauwe thuistenue in de ban deed.

Napoli speelt sinds 28 november 2016 niet meer in het lichtblauwe shirt, al sinds de oprichting van Napoli in 1926 de gebruikelijke kleuren van Gli Azzurri bij thuiswedstrijden. De wedstrijden worden nu afgewerkt in een geheel wit tenue, met een verticale blauwe baan. Dit shirt was voor aanvang van het seizoen bedoeld als uitshirt, maar is nu dus veranderd in het nieuwe thuistenue.

Sinds de verandering van shirts won Napoli 9 wedstrijden en speelde het 2 keer gelijk. Afgelopen zondag speelde Napoli wel teleurstellend gelijk tegen Palermo (1-1). "De verandering van het shirt bij onze thuiswedstrijden was een beslissing van onze voorzitter. Hij is een beetje bijgelovig", verklaarde Napoli-trainer Maurizio Sarri, die zelf ook de nodige rituelen heeft. Wanneer Napoli niet in het witte tenue kan aantreden vanwege een lichtkleurig shirt bij de tegenstander, speelt het in het zwart.

In oktober verloor Napoli nog 3 wedstrijden: tegen Atalanta Bergamo (1-0), AS Roma (1-3) en Juventus (2-1). Bij deze 3 verliespartijen droeg Napoli steeds het lichtblauwe thuisshirt. Sinds het laatste optreden in het lichtblauw, het 1-1 gelijkspel tegen Sassuolo op 28 november, is Napoli in de Serie A al 11 duels op rij ongeslagen en met bekerwedstrijden en Champions League meegeteld al 16 wedstrijden niet meer verslagen.

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 112 keer
Marsosur