Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 20 maart 2017 00:06

Feyenoord neemt lastige horde in Friesland

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het kostte de nodige moeite, maar Feyenoord vertrekt toch met 3 punten uit Friesland. De koploper had zondag de handen vol aan SC Heerenveen, maar dankzij doelpunten van Nicolai Jørgensen en Tonny Vilhena wonnen de Rotterdammers met 2-1.

SC Heerenveen begon erg sterk aan het duel en kwam na negentien minuten terecht op voorsprong. Na een overtreding van Nelom schoot Reza Ghoochannejhad de toegekende strafschop tegen de touwen. De Friezen kregen daarna kansen om de score uit te bouwen, maar lieten dit na. Heerenveen zette Feyenoord 35 minuten lang onder druk, maar in de slotfase van de eerste helft begonnen de Rotterdammers beter te draaien.

Dit zette zich door in de tweede helft. Feyenoord ging op jacht naar de gelijkmaker en al na tien minuten was het raak. Wie anders dan topscorer Nicolai Jørgensen tikte de 1-1 binnen. Nu was Feyenoord heer en meester op het veld en de beloning volgde in de 71e minuut. Tonny Vilhena schoof de bal voorbij Erwin Mulder en zette daarmee de koploper op voorsprong.

Heerenveen gaf echter niet op en kreeg in de slotfase grote kansen. Luciano Slagveer en Sam Larsson vonden echter Brad Jones op hun weg. De jarige doelman hield Feyenoord in deze fase op de been. De treffer van Vilhena bleek de laatste van dit duel waardoor de Rotterdammers opnieuw een stap dichter bij de titel zijn.

Onherkenbaar Ajax verslikt zich in Excelsior
Het eerste competitiedoelpunt van Justin Kluivert heeft Ajax uiteindelijk weinig opgeleverd. De Amsterdammers speelden een bar slechte wedstrijd op Woudestein en kwamen tegen Excelsior niet verder dan 1-1. Twee weken voor de Klassieker loopt Ajax dus averij op in de titelstrijd.

Ajax, dat afgelopen donderdag tegen FC Kopenhagen nog zo goed voor de dag kwam, was in Rotterdam geen moment zichzelf. Een fout van Matthijs de Ligt stelde Excelsior-spits Mike van Duinen in staat af te drukken. Zijn schot werd echter aangeraakt door Kenny Tete, die het doelpunt op zijn naam kreeg. In de eerste helft kwam Ajax dankzij Justin Kluivert op gelijke hoogte.

De mensen die een furieus Ajax verwachtten in de tweede helft kwamen bedrogen uit. De Amsterdammers bleven traag de bal rondspelen en kregen nauwelijks kansen. Excelsior beperkte zich tot tegenhouden, maar kon door Hicham Faik op voorsprong komen. André Onana redde zijn elftal echter. In de slotfase ging Ajax opportunistischer spelen, maar ook dat leverde niets op.

Met nog zeven wedstrijden te gaan, lijkt de landstitel voor Ajax heel ver weg. Over twee weken ontvangen de Amsterdammers koploper Feyenoord in de eigen Arena. Het verschil tussen de twee clubs is nu zes punten.

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 41 keer
Marsosur