Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 06 augustus 2017 07:52

Eerste prijs van het seizoen is al binnen voor Feyenoord

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Feyenoord is winnaar geworden van de Johan Cruijff-schaal. De landskampioen klopte in De Kuip bekerwinnaar Vitesse na een 1-1 eindstand na strafschoppen. Feyenoord, dat de seizoensouverture ook in 1991 en 1999 won, zette de debutant meteen onder druk.

Vilhena bediende Boëtius en uit diens pass scoorde de vrijstaande Toornstra: 1-0. Boëtius, die na twee jaar terug is in De Kuip, was even later dicht bij 2-0, maar hij schoot over. Na de sterke start van Feyenoord kwam Vitesse iets beter in de wedstrijd, maar pas kort voor rust kreeg het zijn eerste grote kans. Linssen trof de onderkant van de lat.

Vitesse trok na de rust de opgaande lijn door, zag Kruijswijk naast koppen en kwam op 1-1 door Büttner. Aan zijn goal ging echter wel het nodige vooraf. Makkelie bestrafte El Ahmadi's charge op Matavz eerst niet, keurde in dezelfde minuut een doelpunt van Jorgensen af en gaf vervolgens Vitesse na consultatie van de videoarbiter alsnog een penalty.

Büttner negeerde de op hem afstormende Kashia, die de penalty leek op te eisen, en schoot feilloos raak. In het spannende vervolg kregen beide ploegen kansen, maar gescoord werd er niet meer. In de penaltyreeks werd Jones de held van Feyenoord door de inzetten van Matavz en Rashica te stoppen.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 76 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora