Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 27 februari 2016 20:40

Van Avermaet pakt zege in Omloop

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Greg van Avermaet Greg van Avermaet

Greg van Avermaet heeft de Omloop Het Nieuwsblad gewonnen. De Belg van Team BMC was wereldkampioen Peter Sagan van Tinkoff op het hellend stuk naar de finish net de baas. Tiesj Benoot eindigde als derde.

Avermaet, Sagan en Benoot vormden met Luke Rowe en Alexis Gougeard een kopgroep die op circa 50 km van de meet ontstaan was. Gougeard was met Kai Reus overgebleven van een vroege vluchtgroep maar Reus viel weg na een lekke band. Het peloton had met 50 km te gaan nog alle kans om het gat van 50 seconden te overbruggen, maar echt goed samenwerken deden de achtervolgers niet en door een aantal valpartijen en demarrages dunde het peloton ook almaar verder uit.

Toen alle dertien hellingen en tien kasseistroken achter de rug waren en er nog maar 20 km van de in totaal 201 km te gaan waren, bedroeg de voorsprong van de koplopers nog altijd 50 tellen. Het nog maar 30 man tellende peloton leek zijn kansen te hebben verspeeld, maar in de laatste 10 km werd er toch nog vaart gemaakt. Kort voor de vijf aan de stijgende finishstrook begonnen, keken de achtervolgers de leiders al in de rug. Maar ze kwamen net te laat.
                                        
Van Avermaet, die in de dertiende etappe van de afgelopen Tour Sagan ook al klopte bij een finish heuvelop, begon de sprint van kop af en de Slowaak slaagde er ook dit keer niet in hem nog te passeren.

Uitslag (200,8 km):               
1. Greg Van Avermaet,Bel,BMC: 4.54.12
2. Peter Sagan,Slw,Tnk : z.t.
3. Tiesj Benoot,Bel,Lot: z.t.

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 146 keer
Marsosur