Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 31 augustus 2016 15:48

Froome troeft Quintana af in de bergen van de elfde etappe

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Christopher Froome Christopher Froome

Chris Froome heeft de elfde rit in de Vuelta gewonnen. De Britse Tourwinnaar van Sky troefde in de eindsprint bergop rodetruidrager Nairo Quintana af en liep vier bonificatie-seconden in op de als tweede eindigende Colombiaan.

Net als in de achtste etappe was de rit zo goed als vlak tot de slotklim. Maar waar Lagoetin als vluchter de dagzege pakte, bleken dit keer de inspanningen van 23 vluchters, onder wie Koen de Kort en Martijn Keizer,vruchteloos. Op de 5,6 km lange Pena Cabarga werd de Belg Hermans als laatste opgeraapt, vooral door het kilometerslange gesleur aan kop van het peloton van Tinkoff, dat op een goede dag van Contador rekende. Op het steilste stuk van de Cabarga (gemiddelde stijging 9,8%, maar 18% op zijn steilst) tekende Chaves voor de eerste aanval van de klassementsrenners en met 20 tellen marge en nog 1 km te gaan, leek zijn poging succesvol.
                                         
Maar de slotkilometer was loodzwaar en na versnellingen van Froome en Quintana was Chaves al snel weer achterhaald. Het draaide uit op een sprint tussen Froome (in 2011 al ritwinnaar op de Cabarga) en Quintana, en de Brit won dat gevecht. Quintana's adjudant Valverde werd derde en Froomes vazal König vierde. Contador bleek niet in staat het beulswerk van Tinkoff te belonen, al bleef hij wel in de buurt van de andere kopstukken.

Uitslag (168,6 km):               
1. Chris Froome,GB,Sky: 3.44.47
2. Nairo Quintana,Col,Mov: z.t.
3. Alejandro Valverde,Spa,Mov: +0.06
4. Leopold König,Tsj,Sky: z.t.
5. Alberto Contador,Spa,Tnk: +0.08

Klassement na elfde rit:          
1. Nairo Quintana,Col,Mov: 42.21.48
2. Chris Froome,GB,Sky: +0.54
3. Alejandro Valverde,Spa,Mov: +1.05
4. Esteban Chaves,Col,Ori: +2.34
5. Alberto Contador,Spa,Tnk: +3.08

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 172 keer
Marsosur