Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 03 september 2016 17:51

Gesink schrijft op prachtige wijze koninginnenrit op zijn naam

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Robert Gesink Robert Gesink

Wat op de Lagos de Covadonga niet lukte, lukte zaterdag op de legendarische Col d'Aubisque wel. Robert Gesink won op indrukwekkende wijze de koninginnenrit van deze Vuelta a España. In de laatste kilometer rekende Gesink af met Ellisonde en Silin.

Ondanks een spervuur aan aanvallen kon klassementsleider Nairo Quintana concurrent Chris Froome niet lossen. De Colombiaan blijft weliswaar leider, maar met het oog op de tijdrit van 37 kilometer lijkt zijn voorsprong van 54 seconden niet voldoende om Froome van zich af te houden.

Al vroeg in de etappe kozen maar liefst 41 renners de aanval. Onder hen de Nederlander Robert Gesink, die eerder deze week nog zo knap tweede werd in de door Nairo Quintana gewonnen etappe naar Lagos de Covadonga. Gesink had gezelschap van onder meer zijn ploeggenoten Victor Campenaerts en George Bennett. In het peloton nam Sky de regie en stond de groep geen grote voorsprong toe.

Op de voorlaatste klim, de Col de Marie-Blanque, probeerde Orica-BikeExchange de druk op Sky op te voeren door Simon Yates vooruit te sturen. De jonge Brit kreeg snel gezelschap van twee ploeggenoten die zich lieten terugzakken uit de kopgroep. De tactiek van de Australische formatie werd beloond, want Yates zou ruim een minuut goedmaken op de leiders in het algemeen klassement.

Op de Col d'Aubisque toonde Gesink zijn goede benen. De Nederlander reed naar de kop van de wedstrijd en kreeg gezelschap van Kenny Ellisonde. Later voegde ook Egor Silin zich bij het duo, maar in de spannende laatste kilometer was Gesink de beste en mocht voor het eerst sinds september 2013 juichend de finish passeren.

Op de slotklim probeerde Nairo Quintana keer op keer Chris Froome te lossen, maar de Brit had op elke aanval een passend antwoord. Alejandro Valverde kon op de Aubisque niet volgen en verloor de nodige tijd. Alberto Contador ging ook in de aanval, maar moest dit later bekopen. Esteban Chaves, voor aanvang van de rit de nummer vier van het klassement, finishte ruim een halve minuut voor Quintana en Froome en is nu derde op 2.01 minuten van leider Nairo Quintana.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 190 keer
Marsosur