Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 04 september 2016 14:58

Brambilla zegeviert, Froome en Sky geklopt

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gianluca Brambilla Gianluca Brambilla

Gianluca Brambilla heeft de vijftiende etappe van de Vuelta a España (WT) naar zijn hand gezet. De Italiaan van Etixx-Quick Step was in de sprint bovenop het skioord Aramon Formigal te snel voor de Colombiaan Nairo Quintana.

Laatstgenoemde liep fors uit de Brit Chris Froome en heeft het klassement nu stevig in handen. De vijftiende rit tussen Sabiñánigo en Aramon Formigal was slechts 118,5 kilometer lang, maar kende wel een beklimming van de derde, tweede en eerste categorie. Gedurende de volle 118,5 kilometer werd er gekoerst, met name dankzij het Tinkoff-Saxo van Alberto Contador en Movistar van Quintana. Zij namen direct het initiatief en trokken de aanval door, nadat bleek dat Froome en vele van zijn ploeggenoten de slag gemist hadden.

Froome kreeg vervolgens hulp van Astana, Orica-GreenEdge en BMC Racing, maar begon desalniettemin met twee minuten achterstand aan de slotklim. Daar bleek de Tourwinnaar mentaal geknakt, want hij bleek niet meer in staat op tijd goed te maken. Quintana verzorgde het tempo bij de koplopers en uiteindelijk bleek alleen Brambilla in staat om de rode trui-drager te volgen. De Italiaan sprintte vervolgens eenvoudig naar de winst.

Morgen staat er een relatief vlakke etappe op het programma, waarna de renners dinsdag een rustdag voorgeschoteld krijgen. Quintana leidt het algemeen klassement nu met een voorsprong van 3.37 minuten op Froome en 3.57 minuten op zijn landgenoot Esteban Chavez. Contador is vierde met een achterstand van 4.02 minuten.

1. Brambilla Gianluca Etixx - Quick Step 2:54:30
2. Quintana Nairo Movistar Team    0:03
3. Felline Fabio Trek - Segafredo 0:25
4. Elissonde Kenny FDJ 0:28
5. De la Cruz David Etixx - Quick Step 0:31

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 180 keer
Marsosur