Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 06 september 2016 08:27

Drucker houdt Meersman van derde ritzege

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Jean-Pierre Drucker Jean-Pierre Drucker

Jean-Pierre Drucker heeft BMC en Luxemburg een mooie ritzege in deze Vuelta geschonken. Na het vele geweld bergop eindigde deze etappe weer eens in een sprint en daarin bleek de 30-jarige Luxemburger de beste. Rüdiger Selig finishte als tweede.

Gianni Meersman was deze Vuelta a España al goed voor twee ritzeges, maar moest nu genoegen nemen met de vierde plaats. De leiderstrui van Nairo Quintana kwam geen moment in gevaar. Een dag voor de rustdag kregen de renners een betrekkelijk eenvoudige etappe voorgeschoteld. Nadat een kopgroepje van zes renners was teruggepakt, mochten de sprinters in de straten van Peñíscola laten zien of ze goed over de bergen waren gekomen.

Giant-Alpecin sleurde in de finale op kop van het peloton en verwachtte dus veel van de Duitser Nikias Arndt. Daniele Bennati wilde een massasprint voorkomen en het leek de Italiaan te lukken. In de laatste paar honderd meter werd Bennati toch teruggepakt en leek Meersman op weg naar zijn derde ritzege. Dit slaagde de Belg echter niet in zijn missie. Jempy Drucker bleek dit keer over de snelste benen te beschikken en Meersman kwam niet verder dan de vierde plaats.

In het algemeen klassement veranderde niets. Nairo Quintana begint met een voorsprong van 3.37 minuten op Chris Froome aan de tweede rustdag. Esteban Chaves is derde op bijna vier minuten van de leider.  

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 171 keer
Marsosur