Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 08 september 2016 22:53

Cort Nielsen klopt Arndt en wint in Gandía

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Cort Nielsen Cort Nielsen

Magnus Cort Nielsen heeft in Gandía de achttiende etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Deen was in de massasprint te snel voor Nikias Arndt van Giant-Alpecin. De Duitser kon het beulswerk van Koen de Kort niet belonen en finishte als tweede.

Nairo Quintana blijft drager van de rode trui en begint vrijdag met een voorsprong van 3.37 minuten aan de tijdrit. Al vroeg in de etappe gingen vijf renners op avontuur. In het peloton probeerden de ploegen van Giant-Alpecin en Bora-Argon18 het gat aanvankelijk klein te houden. De twee Duitse formaties waren nog zonder dagsucces in deze Ronde van Spanje en hadden hun zinnen gezet op de zege in Gandía. Later gingen ook de ploeggenoten van Gianni Meersman zich met de achtervolging bemoeien.

Op elf kilometer van de meet werden de vluchters ingerekend en mochten de snelle mannen van dit peloton zich opmaken voor een sprint in de straten van Gandía. In de finale probeerde Jan Bakelants te ontsnappen, maar de poging van de Belg strandde in schoonheid op ruim een kilometer van de meet. In de laatste kilometer posteerde Koen de Kort zich op kop van het peloton om zijn sprinter Nikias Arndt zo goed mogelijk te lanceren. Het was echter Magnus Cort Nielsen die juichend de finish mocht passeren. De jonge Deen bleef de Duitser maar net voor. Jean-Pierre Drucker kwam als derde over de meet. Daniele Bennati finishte als vierde.

Vrijdag is een belangrijke dag voor de klassementsmannen. In de tijdrit over 37 kilometer verdedigt Nairo Quintana een voorsprong van 3.37 minuten op Chris Froome. De Brit heeft op zijn beurt slechts twintig seconden voorsprong op Esteban Chaves. Op slechts vijf tellen van de 26-jarige Colombiaan is Alberto Contador vierde in het klassement.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 151 keer
Marsosur