Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 09 september 2016 16:50

Froome oppermachtig in tijdrit

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Chris Froome Chris Froome

Chris Froome heeft flink huisgehouden in de enige tijdrit van deze Vuelta. De ontketende Brit won met overmacht de negentiende etappe, maar maakte vooral veel tijd goed op klassementsleider Nairo Quintana.

De Colombiaan begon met een voorsprong van 3.37 minuten aan deze tijdrit, maar daar is nog 1.11 minuten van over. Jonathan Castroviejo mocht lang dromen van de etappezege, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats op 44 seconden van Froome.

Chris Froome heeft nog altijd zicht op de eindzege, maar moet dan zaterdag op weg naar de Alto de Aitana flink uitpakken. De Britse Tourwinnaar moet ruim een minuut goedmaken op Quintana. Estaban Chaves slaagde er niet in zijn derde plaats te verdedigen. De Colombiaan van Orica-BikeExchange verdedigde een voorsprong van slechts vijf seconden op Alberto Contador, maar de ervaren Spanjaard was in de tijdrit 1.16 minuten sneller en staat in het klassement nu derde op bijna vier minuten van Nairo Quintana.

De Belgen Yves Lampaert en Victor Campenaerts kunnen terugkijken op een prima rit tegen de klok. Zij werden respectievelijk vierde en vijfde in de tijdrit. Robert Gesink was de beste Nederlander op de 37e plaats. De winnaar van de koninginnenrit verloor 3.59 minuten op Froome.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 188 keer
Marsosur