Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 10 september 2016 18:55

Latour wint bergetappe, eindzege voor Quintana

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Nairo Quintana Nairo Quintana

De bijzonder levendige 20ste etappe van de Vuelta a España is gewonnen door Fransman Pierre Latour. De renner van AG2R klopte na een prachtig gevecht medevluchter Darwin Atapuma. Robert Gesink kwam als vijfde boven op de Alto de Aitana.

Hoewel Chris Froome het nog wel probeerde, kwam de leiderstrui van Nairo Quintana zaterdag nooit echt in gevaar. Als er geen gekke dingen gebeuren, wint de Colombiaan zijn eerste Vuelta. Alberto Contador is de verliezer van de dag. Hij verliest zijn podiumplaats aan Esteban Chaves.

Na een spervuur van aanvallen lukte het Luis León Sánchez en Rudy Molard weg te rijden uit een kopgroep met onder meer ook Robert Gesink. De Spanjaard en de Fransman bleven lang uit de greep van hun achtervolgers en op de slotklim wist Sánchez zijn metgezel te lossen. De aanvalslust van Sánchez leek te worden beloond, maar met nog een paar kilometer te rijden, werd hij gepasseerd door een groepje met Darwin Atapuma, Mathias Frank en Pierre Latour. Gesink haalde alles uit de kast, maar kon de kopgroep niet bereiken en moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plaats.

Voor de ritzege ontwikkelde zich een mooi duel tussen Darwin Atapuma en Pierre Latour. In de laatste kilometer leek de Colombiaan aan het langste eind te trekken, maar de jonge Fransman knokte zich op karakter terug en ging er zelfs met de etappezege vandoor. Atapuma finishte als tweede en niet lang daarna kwam Fabio Felline als derde binnen.

In de groep met favorieten bleef het lang rustig, maar op de voorlaatste klim probeerde Esteban Chaves nog een gooi naar het podium te doen. De Colombiaan van Orica-BikeExchange moest ruim een minuut goedmaken op Alberto Contador en op de slotklim leek het hem te gaan lukken. De Spanjaard leek niet bij machte het gat te verkleinen en moest lijdzaam toezien hoe de gewaagde coup van Chaves lukte. Contador kwam veertien seconden te laat binnen om zijn derde plaats te behouden.

Chris Froome leek zich neer te leggen bij zijn tweede plek, maar in de laatste kilometers probeerde de Brit Quintana alsnog te lossen. De Colombiaan weigerde te lossen en reed in het spoor van Froome naar de finish. Met nog één etappe voor de boeg kan de eindzege Quintana niet meer ontgaan. De Colombiaan houdt 1.23 minuten over op Froome, die tweede wordt. Dankzij zijn mooie aanval mag Esteban Chaves zondag in Madrid het laagste treetje van het podium bestijgen.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 154 keer
Marsosur