Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 04 oktober 2016 20:15

Oleg Tinkov haalt uit naar Contador en waarschuwt Trek

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Oleg Tinkov en Alberto Contador Oleg Tinkov en Alberto Contador

In zijn laatste interview als eigenaar van wielerploeg Tinkoff neemt Oleg Tinkov geen blad voor de mond. De Russische eigenaar laat weinig heel van Alberto Contador en waarschuwt diens nieuwe werkgever Trek-Segafredo voor de Spanjaard.

"Eerlijk gezegd heb ik geen goede relatie met Alberto Contador, maar de media hebben dat nooit opgepikt", zegt de flamboyante Tinkov in gesprek met Cyclingnews. "Eigenlijk heb ik helemaal geen band met hem. Ik respecteer hem vanwege zijn resultaten in het verleden, maar als persoon heb ik niets met hem. Ik mag hem niet. Veel renners in het team mogen hem niet. Uiteindelijk had hij een slechte band met bijna iedereen, afgezien dan van de Spaanse renners."

"Ik denk dat manager Luca Guercilena voorzichtig moet zijn", vervolgt de Rus. "Hij legde hen vast als een groep, maar deze groep kan veel onrust veroorzaken. Ik wil Guercilena daarvoor waarschuwen. Het was lastig om dat bij mij te doen, want ik ben sterk. Ik ben er echter zeker van dat ze er bij Trek een rotzooi van gaan maken." Tinkov verwijst naar de groep Spaanse renners die Contador meeneemt naar zijn nieuwe werkgever.

"Persoonlijk denk ik dat Alberto moet stoppen, want hij is niet meer zo sterk", adviseert Tinkov zijn voormalig kopman. "Ik ben als eigenaar op het hoogtepunt gestopt. Hij is een groot kampioen en zou moeten stoppen. Hij is als aangeschoten wild en maakt zichzelf belachelijk. Tijdens de Vuelta reden de beste vier of vijf renners van hem weg. Volgend jaar worden dat er twintig. Ik denk niet dat hij ooit nog een grote ronde wint. Hij moet dat vergeten en stoppen."

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 178 keer
Marsosur