Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 17 oktober 2016 04:14

Peter Sagan behoudt zijn wereldtitel

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De regenboogtrui blijft om de schouders van Peter Sagan. De Slowaak prolongeerde zondag in Qatar zijn wereldtitel door onder meer Mark Cavendish en Tom Boonen voor te blijven. Niki Terpstra was op de negende plaats de beste Nederlander.

Al vroeg in de wedstrijd ging een kopgroep van zeven renners op avontuur. De vluchters kregen aanvankelijk de ruimte van het peloton, maar op het moment dat de grote groep het tempo opvoerde, moest de kopgroep capituleren.

Door toedoen van de Britten en de Belgen ontstonden waaiers en in de eerste waaier zaten, naast veel Belgen, onder meer ook Niki Terpstra, Tom Leezer, Peter Sagan en Alexander Kristoff. De Duitsers hadden de slag gemist en reden gefrustreerd achter de feiten aan. Het duurde niet lang of de Duitse ploeg staakte de achtervolging waardoor duidelijk werd dat de wereldkampioen uit de groep van 27 vooraan zou komen.

De twee Nederlanders waren actief en Tom Leezer probeerde de groep in de finale te verrassen. De dertigjarige renner van LottoNL-Jumbo werd echter ingerekend waarna Peter Sagan zijn klasse weer eens toonde. De Slowaak klopte in de sprint de voormalig wereldkampioenen Mark Cavendish en Tom Boonen. Sagan is de eerste renner sinds Paolo Bettini in 2006 en 2007 die met succes zijn wereldtitel verdedigt.

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 108 keer
Marsosur