Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 09 mei 2017 19:05

Polanc bekroont monsterontsnapping met zege op Etna

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Jan Polanc reed dinsdag ruim 170 kilometer in de aanval, maar werd beloond met een prachtige ritzege. De Sloveen van UAE Team Emirates zat in de kopgroep van de dag, reed in zijn eentje de Etna op en soleerde naar de dagzege.

Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk en Bauke Mollema finishten in de kleine groep met favorieten. Al tijdens de vierde etappe ging het serieus omhoog, maar op de flanken van de Etna keken de favorieten toch vooral naar elkaar en lieten ze de vlucht van Jan Polanc voor wat het was. De dappere Sloveen zag zijn voorsprong op de slotklim wel teruglopen, maar de 25-jarige Polanc hield genoeg over om uitzinnig van vreugde de finish te kunnen passeren.

Ilnur Zakarin reed in de slotkilometers weg uit de groep met favorieten, maar kreeg Polanc niet te pakken. Op negentien seconden van de winnaar kwam de Rus als tweede over de meet. Tien seconden later kwam de groep met onder meer Geraint Thomas, Vincenzo Nibali en Adam Yates over de finish. Tom Dumoulin kwam als zesde binnen en was daarmee de beste Nederlander. In dit groepje zaten ook de andere Nederlandse favorieten Bauke Mollema en Steven Kruijswijk. De Brabander ging in deze rit nog onderuit, maar kon zijn weg al snel vervolgen.

Bob Jungels mag woensdag starten in de roze trui. De Luxemburger heeft een voorsprong van zes tellen op Geraint Thomas. Een grote groep, met onder meer Dumoulin en Mollema, staat op tien seconden van Jungels.

Moreno uit koers genomen na aanvaring met Rosa
Javier Moreno gaat morgen niet meer van start in de Giro d'Italia. De coureur van Bahrain-Merida is uit de koers gezet nadat hij zich had misdragen tijdens de etappe van dinsdag. Moreno kreeg het aan de stok met Sky-renner Diego Rosa, trok aan diens shirt en gaf hem een duw. Rosa kwam vervolgens ten val. Na bestudering van tv-beelden oordeelde de jury dat Moreno moest vertrekken. Sportdome

Lees 138 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora