Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 14 mei 2017 00:18

Izagirre de beste in levendige etappe

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gorka Izagirre Gorka Izagirre

Zaterdag ging het echt los in de Giro d'Italia. De attractieve etappe tussen Molfetta en Peschici werd gewonnen door Gorka Izagirre. De Spanjaard van Movistar reed op het slotklimmetje weg van zijn medevluchters en soleerde naar de zege.

Vanaf het begin probeerden renners weg te rijden uit het peloton en Luis León Sanchez was één van de gelukkigen. Nadat hij was weggereden uit de kopgroep reed de Spanjaard enige tijd solo, maar kreeg later gezelschap van onder meer de actieve Valerio Conti, Giovanni Visconti en landgenoot Gorka Izagirre.

Het peloton met de favorieten volgde wel, maar leek niet geïnteresseerd in de dagzege. Bob Jungels dreigde even de roze trui kwijt te raken aan Conti, maar in de finale schoot de groep met de kopmannen toch in gang.

De jonge Conti bleef ook in de finale actief koersen. Zijn medevluchters lieten hem echter niet gaan en de koplopers bestookten elkaar met aanvallen. Met z'n vieren begonnen ze aan de lastige slotklim naar de finish in Peschici, maar het was de gretige Conti die onderuit ging. Op dat moment plaatste Izagirre zijn beslissende aanval. Sanchez kon zijn landgenoot niet terughalen en de uiterste poging van Visconti kwam net te laat.

Niet ver achter de winnaar kwam ook de groep met favorieten over de streep. Bob Jungels begint zondag in de leiderstrui in de lastige bergrit naar Blockhaus. De Nederlandse troeven hielden zich staande en kwamen in de groep met hun concurrenten over de finish. Sportdome

Lees 134 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora