Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 23 juli 2017 02:50

Maciej Bodnar wint de tijdrit in de Tour de France

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Maciej Bodnar Maciej Bodnar

Chris Froome mag op de slotdag van de Tour in het geel naar Parijs rijden. De Brit werd derde in de door Maciej Bodnar gewonnen tijdrit over 22,5 km in Marseille. Rigoberto Urán nam de tweede plaats over van Romain Bardet, die Mikel Landa net voorbleef. 

De Franse droom dat Bardet Froome uit het geel zou rijden, was snel vervlogen. Bardet stond op 0.23 van de Brit, maar al bij het eerste meetpunt was klip en klaar dat geel er niet in zou zitten. Bardet moest zelfs diep gaan om de twee minuten na hem gestarte Froome voor te blijven. Dat lukte net, zoals het ook net lukte om Landa in het klassement voor te blijven, om precies te zijn 0.01. De topfavoriet voor de tijdritzege, Primoz Roglic, kwam niet in het verhaal voor vanwege materiaalpech. Al rap bleek dat zijn versnellingsapparaat stuk was en bij het klimmetje na 14 km wisselde hij van fiets. Hij eindigde als 14de.

Jonathan Castroviejo gleed bij de start op het velodrome onderuit en prompt was zijn kans op een goede klassering weg. Bijna ging het ook goed mis met Urán. De Colombiaan reed een prima tijdrit, tot aan het velodrome, waar hij in een bocht tegen de boarding knalde. Hij zat snel weer op de fiets en werd zelfs nog knap achtste. Ook maakte hij zijn achterstand op Bardet (0.06) meer dan goed, waardoor hij naar de tweede plaats klom. Ook zonder de onfortuinlijke Roglic en Castroviejo was de strijd om de zege razend-spannend. Bodnar, die in de elfde rit na een lange solo op 200 meter van de meet werd ingehaald, kon na een lange dag op de hotseat nu wel juichen.

De Pool zag dat landgenoot Kwiatkowski bij beide meetpunten sneller was, maar de meester-knecht van Froome kwam 0.01 tekort aan de streep. Ook Froome zelf kwam dichtbij. Hij was rapper dan Bodnar bij het eerste meetpunt, maar de Pool bleef de Brit uiteindelijk 0.06 voor. Froome, op weg naar zijn vierde eindzege in de Tour, bleef daardoor verstoken van een ritzege in deze editie. In eerdere edities boekte hij zeven etappezeges.

Uitslag (22,5 km):
1. Maciej Bodnar,Pol,Bor: 28.15
2. Michal Kwiatkowski,Pol,Sky: +0.01
3. Chris Froome,GB,Sky: +0.06
4. Tony Martin,Dui,Kat: +0.14
5. Daryl Impey,ZAf,Ori: +0.20

Klassement na 20ste rit:
1. Chris Froome,GB,Sky: 83.55.16
2. Rigoberto Urán,Col,Cnd: +0.54
3. Romain Bardet,Fra,AG2: +2.20
4. Mikel Landa,Spa,Sky: +2.21
5. Fabio Aru,Ita,Ast: +3.05

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 61 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK