Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
vrijdag, 07 augustus 2015 15:23

10 jarig meisje neemt deel aan WK zwemmen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Alzain Tareq Alzain Tareq

Met haar 10 jaar is Alzain Tareq de jongste deelneemster ooit op een wereldkampioenschap zwemmen. Vrijdagochtend nam ze in het Russische Kazan deel aan de kwalificaties op de 50 meter vlinderslag.

Tareq kon zich niet plaatsen voor de halve finales. Ze was de traagste van alle 64 deelneemsters. Met een tijd van 41.13 was ze bijna 16 seconden trager dan de snelste, de 21-jarige topfavoriete Sarah Sjöstrom uit Zweden, en een kleine 5 seconden trager dan de voorlaatste, de 27-jarige Fatoumata Samassékou uit Mali. Ondanks haar ‘zwakke’ tijd - relatief, want het meisje is meer dan een kop kleiner dan de andere deelneemsters. areq zelf zei tegen de verzamelde pers dat ze blij was met deze ervaring. Dat ze mocht deelnemen vindt ze volkomen logisch: ‘Ik ben de snelste zwemster van Bahrein.’ Tareq is de dochter van een voormalige professionele zwemmer en traint twee keer per dag, vijf dagen per week, voor en na school.

 Elk land met een erkende zwemfederatie mag minstens vier zwemmers afvaardigen. Er zijn kwalificatienormen, maar als in een land niemand die tijden kan zwemmen, dan mogen er gewoon twee mannen en twee vrouwen (of jongens en meisjes, er is geen leeftijdslimiet) naar het WK (om er aan maximaal twee nummers deel te nemen). De enige voorwaarde is dat ze hebben deelgenomen aan het nationale kampioenschap dat hun federatie georganiseerd heeft. En dat heeft Tareq dus gedaan. Ze zal ook aantreden op de 50 meter vrije slag.

Op de Spelen van Rio, volgend jaar, zullen we de Bahreinse niet in actie zien. Daar geldt een leeftijdslimiet van 16 jaar.

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 530 keer
Marsosur