Top Banner
Brain Evelyn scoort gouden doelpunt voor Natio U17 ------------- Nationaal badminton circuit 2017 ------------- Real Madrid haalt opgelucht adem ------------- Hamilton is volgens Bottas te kloppen ------------- PSG vernedert Barça
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 23 maart 2016 11:39

'Ook Russische zwemsport verziekt door doping'

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het dopingschandaal dat de Russische sportwereld in zijn ban houdt, lijkt zich steeds meer uit te spreiden. Nadat eerder atletiek en worstelen in verband werden gebracht met structureel dopinggebruik, is nu het zwemmen aan de beurt.

Volgens de Britse krant The Times heeft Sergey Portugalov het massale gebruik van verboden stimulerende middelen in 2009 geïntroduceerd in het zwemmen. Portugalov was eerder actief als medisch hoofd van de atletiekbond. Sinds hij zich met de zwemsport ging bemoeien zijn er 23 zwemmers geschorst wegens dopinggebruik.

Portugalov wordt door het mondiale antidopingbureau WADA gezien als een van kwade geniussen achter het systematische dopinggebruik in de Russische atletiek. Nadat een vernietigend dopingrapport uitkwam, is de Russische atletiekbond geschorst. Dit kan tot gevolg hebben dat Russische atleten niet mogen meedoen aan de Olympische Spelen in Rio. Of de Russische worstelaars en zwemmers hetzelfde lot staat te wachten, zal moeten worden afgewacht.

SD

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 234 keer
Marsosur