Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 10 augustus 2016 16:17

Algen zorgen voor groen water in schoonspringenbad

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Er is een verklaring voor het groene water dinsdag tijdens het schoonspringen in Maria Lenk Aquatics Centre. Opvallend was dat het water in het waterpolobad wel de normale blauwe kleur had. Het organisatiecomité was er snel bij om de schrik weg te nemen.

Gezegd werd dat het water is getest en dat de sporters geen gevaar lopen. Volgens woordvoerder Mario Andrade kwam de groene kleur door een snelle vermenigvuldiging van algen. "Die toename kwam door de hitte en windstilte. Woensdag zal het water weer groen zijn." Voor woensdagmiddag vier uur staat de mannenfinale gesynchroniseerd schoonspringen op schema.

Over de kleur werden flink wat grappen gemaakt op het internet. Zelfs Andrade deed mee. "Als het groen en geel was, kon je weten dat het een nationalistisch iets was", zei hij verwijzend naar de kleuren van de Braziliaanse vlag. "Het zijn algen geen dye", grapte Kelly van der Beek.

VSJS

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 249 keer
Marsosur