Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zaterdag, 13 augustus 2016 09:55

Schooling houdt Michael Phelps af van goud nummer 23 op Spelen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Michael Phelps en Joseph Schooling Michael Phelps en Joseph Schooling

Michael Phelps is er op de Spelen in Rio de Janeiro niet in geslaagd de 100 meter vlinderslag voor de vierde keer op rij te winnen. De 22-voudig olympisch kampioen werd oorbijgestreefd door de Singaporees Joseph Schooling.

De 21-jarige Schooling deed vorig jaar op de WK al van zich spreken met het brons. Hij ging ditmaal als een komeet van start, hield met een tijd van 50,39 de concurrentie ruim achter zich en bezorgde Singapore zo de eerste gouden medaille ooit.                        

Maya DiRado verrast Hosszu op de 200 meter vrije slag zwemmen
Maya DiRado heeft op de Spelen in Rio voor een enorme stunt gezorgd door op de 200 meter rugslag Katinka Hosszú te verslaan en de olympisch titel in de wacht te slepen. De 27-jarige Hosszú zou op dit nummer ormaal gesproken te stellen hebben met olympisch kampioene Missy Franklin (VS) en wereldkampioene Emily Seebohm (Aus). Beiden zijn echter hopeloos uit vorm en haalden de finale niet.  

Weer olympisch goud op 50 m vrije slag voor Erwin na 16 jaar
Op de 50 meter vrije slag zorgde  Anthony Ervin voor een unieke prestatie door zestien jaar na zijn eerste gouden medaille opnieuw de olympische titel op de sprint te veroveren. Destijds moest hij als 19-jarige het goud delen met z'n landgenoot Gary Hall junior. Vier jaar later was het echter raak. Met een tijd van 21,40 bleef hij de winnaar van 2012

Ledecky ook superieur op de 800 meter
Op de 800 meter vrije slag bleek de Amerikaanse zoals altijd een klasse apart. Met 8.04,79 dook het 19-jarige fenomeen ruim onder het wereldrecord, dat ze in januari in Austin op 8.06,68 had gezet. Het gat met de winnares van het zilver, de Britse Jazz Carlin (25), bedroeg maar liefst twaalf seconden. Ledecky heeft nu individueel goud op de 200, 400 en 800 meter vrije slag. Daarmee treedt ze in de voetsporen van haar landgenote Debbie Meyer. Zij veroverde op de Spelen in Mexico (1968) hetzelfde rijtje gouden medailles.          

Ned. Correspondent Kajee

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 99 keer
Marsosur