Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 09 maart 2014 23:31

Brons voor Tjon A Joe op Odesur

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
foto: Renzo Tjon A Joe wint brons voor Suriname op Odesur foto: Renzo Tjon A Joe wint brons voor Suriname op Odesur

Renzo Tjon A Joe heeft in Centro Aquatico del Estadio Nacional een bronzen plak voor Suriname weten te bemachtigen op het onderdeel zwemmen en dit deed hij door op de 50 meter vrije slag als 3e te eindigen met een tijd van 22.88.

Een Braziliaan (goud) en een Argentijn (zilver) waren onze zwemkampioen voor.

De voorlaatste zwemdag op de tiende Zuid-Amerikaanse Spelen in Santiago, Chili had Suriname een finaleplaats voor Renzo Tjon A Joe opgeleverd op de 50 meter vrije slag. Hij werd vierde in de derde serie achter de Braziliaan Bruno Giuseppe Fratus (22,12-nieuw Zuid-Amerikaans record) en de Argentijnen Federico Grabich (22,78) en Matias Aguilera (23,26). Tjon A Joe, die 23,27 klokte, werd direct gevolgd door Zuhayr Pigot (vijfde in 23,67) die in dezelfde serie zwom. Overall werden de Surinamers achtste en elfde in een deelnemersveld van 21 man.

Pigot stond een half uur na de 50 vrij weer op het startblok voor de 100 vlinder. In de eerste serie eindigde hij als derde in 55,58 seconden. Het was dus afwachten op de tijden van de andere twee heats om te kijken of Pigot een finale had gehaald, zoals hij en voorzitter Guno van der Jagt van de Zwembond hadden ingerekend. Op 0,04 seconden na bleek Pigot de finale mis te hebben gelopen. hij werd negende overall. De Surinamer is eerste reserve. Mocht een van de 8 finalisten uitvallen, dan schuift hij in.

Ook Wayne Denswil haalde op de 200 IM de finale niet. Hij werd tiende overall in 2:12,68. Die tijd is een nieuwe personal-best voor de 17-jarige Denswil. Ook op zijn eerste onderdeel, de 100 meter schoolslag, had hij een nieuw persoonlijk record gezwommen.

Het zwemmen wordt maandag 10 maart afgesloten. Chinyere Pigot zwemt de 50 meter vrije slag, Brienne Renfurm de 100 meter rugslag en Tjon A Joe en Zuhayr Pigot de 100 meter vrije slag.

Maandag wordt ook een aanvang gemaakt met tennis. Suriname heeft Gian Issa en Trevor Bendter ingeschreven in het enkel- en herendubbelspel.

Voorzitter Guno van der Jagt van het Surinaams Olympisch Comite (SOC) begint vandaag aan zijn terugreis. Hij woonde in Chili het Congres van de Odesur bij samen met delegatieleider Oscar Brandon. Van der Jagt werd zaterdagavond gevraagd medailles uit te reiken.

Zondag zijn de beachvolleyballers Sandrina Hunsel, Cheryl Brunings, Keven Sporkslede en Jermain Lo Kioeng Shioe en de atleten Ifrish Alberg, Dave Pika, Miguel van Assen, Gayell Engeso en Ramona van der Vloot uit Suriname vertrokken.

Bron: VSJS

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

 

Lees 328 keer
Marsosur