Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 13 augustus 2014 23:34

EK zwemster verdrinkt bijna

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op de EK zwemmen speelde zich tijdens de 10 kilometer op het open water een drama af. De Poolse Natalia Charlos kon namelijk maar ternauwernood van een verdrinkingsdood gered worden.

Kort voor de finish stopte de 23-jarige Charlos opeens met zwemmen. Toen dat op begon te vallen bij toeschouwers aan de kant en zij alarm sloegen kon de vrouw door een reddingsploeg naar de kant getrokken worden. Daar kreeg ze eerste hulp maar werd ze kort daarna ook een ambulance in getild.  "Ze reageerde nergens op", zegt de Duitse teamarts Alexander Beck tegen BILD. "Waarschijnlijk was ze uitgeput. Nu is ze weer stabiel en aanspreekbaar en heeft ze me ook weer herkend."  

De Duitse zwemster Angela Maurer hielp mee om Charlos uit het water te halen. "Het was angstaanjagend. Ze had het schuim op de mond staan toen ze de reddingsboot ingetakeld werd." Teamarts Beck: "Als dit was gebeurt zonder dat er iemand naast haar zwemt, dan verdrinkt ze."

De tien kilometer werd gewonnen door de Nederlandse Sharon van Rouwendaal.

Copyright © 2014 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 303 keer

Marsosur