Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 11 november 2015 23:22

Opti & Nai Chung Tong in actie tijdens BWF World Junior kampioenschappen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Soren Opti en Mitch Nai Chung Tong Soren Opti en Mitch Nai Chung Tong

De jeugdige Surinaamse badmintonners zijn dinsdag tijdens de BWF World Junior Kampioenschappen 2015, uitgekomen in het jongens enkelspel. Soren Opti mocht als eerst uitkomen voor Suriname en wel tegen Oscar Guo van Nieuw Zeeland.

Soren Opti verloor de eerste set met 21-15, maar kwam daarna goed terug. In een spannende tweede set wist Opti deze met 20-22 naar zich toe te trekken. De derde set eindigde 21-18 in het voordeel van de tegenstander en verloor Soren dus deze zwaarbevochten wedstrijd, welke 44 minuten duurde.

Ongeveer een uur later mocht Mitch Nai Chung Tong zich aanmelden om in het jongens enkelspel uit te komen voor Suriname. Tegenover zich had hij Mateo Delmastro uit Argentinie. De eerste set was heel even wennen en eindigde 21-13 in het voordeel van de Surinamer. Hierna was het vertrouwen bij Mitch er helemaal in en won hij ook de tweede set met 21-7 en zo dus de wedstrijd die 18 minuten duurde.

Mitch Nai Chung Tong zal het in de volgende ronde bij het jongens enkelspel opnemen tegen Chia Hao Lee uit Taipei en later op de dag hebben de jongens Alonso Medel en Diego Castillo uit Chili tegenover zich in het Jongens dubbelspel.

Nationale badminton kampioenschappen
Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 november zullen in de Ismay van Wilgen sporthal de Nationale Badminton kampioenschappen gehouden worden. Deze kampioenschappen zijn een goede voorbereiding voor de 9th Suriname International dat van 17 tot en met 21 november wordt gehouden. De lokatie is eveneens de Ismay an Wilgen sporthal. Het deelnemersveld is vrij sterk bezet met meer dan 40 spelers uit 20 verschiillende landen.

Surinaamse Badminton Bond

Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 309 keer Laatst aangepast op woensdag, 11 november 2015 23:27

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK