Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 08 juni 2017 23:03

SCVU sterk vertegenwoordigd in de Nationale Clubkampioenschappen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Sociaal Culturele Badmintonvereniging Uitvlugt (SCVU) staat met 2 teams sterk vertegenwoordigd in de finale van de Nationale Clubkampioenschappen die op zaterdag 10 juni zullen worden afgewerkt in de Chinese sporthal aan de Johan Adolf Pengelstraat.

Het zijn SCVU 1 (vededigend kampioen in de b-klasse) en SCVU 3 (U-13). SCVU 3 heeft uit/thuis warming-up wedstrijden gespeeld aangezien er zich maar twee clubs hadden ingeschreven. SCVU 3 verloor zowel uit als thuis van Golden Eagles (de andere finalist in de U-13). De finale wedstrijd onder 13 jaar start om 13:00 uur.

SCVU 1 doet het uitstekend en is inmiddels al twee jaar achter elkaar doorgedrongen tot de finale. Vorige jaar verloor het team deze finale, maar door punten inmindering van de kampioen is SCVU de uiteindelijke winnaar geworden. SCVU 1 speelt om 15:00 uur tegen PFF voor het kampioenschap.

De captain van de rood/witte badminton club in de B-klasse, Mary-ann Zhong vindt het een geweldig gevoel om voor de tweede keer in de finale te staan. Zhong vindt het ook fantastisch dat al haar teamgenoten hetzelfde willen en dat is het kampioenschap. 'We hebben niet zomaar zo hard getraind', aldus Zhong. Als team captain zorgt zij ervoor dat iedereen aanwezig is en ziet ze erop toe dat een ieder optijd opwarmt en zich 100% inzet voor het team.

Ondanks Mary-ann als team captain wegens omstandigheden de laatste paar weken minder heeft kunnen trainen heeft ze een positief gevoel en hoopt ze uiteraard dat dit ook het geval zal zijn bij haar team. Ik hoop dat mijn team hun beste beentjes zullen voortzetten en wens ze heel veel succes toe', aldus team captain van de B-klasse Mary-ann Zhong.

SCVU 1 ging als eerste over in groep A nadat zij op zaterdag 3 juni van Badminton Club Clear Shot met 4-3 hadden gewonnen in de groepsfase van deze competitie. Zondag 4 juni wist de rood/witte club van KNTS met 4-0 te winnen in deze best of 7 kruisfinale.

Coach van het B-team Sören Opti is heel erg trots op de teams. 'Voor aanvang van deze clubkampioenschappen heb ik aangegeven dat het resultaat punt 2 is. Het was voor mij belangrijk dat de spelers fun hadden op het veld en dat ze alles moesten geven. Nu daar we in de finale zijn gaan we er zeker voor', zegt Opti.

'Het succes van ons team is de goede samenwerking tussen spelers en coaches geweest. Kampioen worden is makkelijk, kampioen blijven is de kunst. Ongeacht de resultaten van zaterdag wil ik namens het bestuur van SCVU en de coaches, onze spelers laten weten dat ze al kampioenen voor ons zijn en dat we achter ze staan', aldus Opti.

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 170 keer Laatst aangepast op donderdag, 08 juni 2017 23:09

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK