Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 17 juli 2016 15:10

Ed Beuker kampioen tweede klasse PK libre 2016

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Ed Beuker Ed Beuker

Ed Beuker is zaterdag nationaal kampioen geworden in de tweede klasse competitie van de SBB (Surinaamse Biljartbond) persoonlijke kampioenschappen libre. Na twee zeer spannende kruisfinale wedstrijden versloeg Beuker, Sanjay Oemraw in de finale.

De verliezende finalist Sanjay Oemraw uit Nickerie had zich nog op fenomenale wijze geplaatst voor de finale. De biljarter afkomstig vanuit onze rijstdistrict had tegen Avinash Chotoe na 24 beurten een 45-80 achterstand. Oemraw gaf de strijd niet op en wist tenslotte de wedstrijd naar zich toe te trekken met 87-90 in 32 beurten.

In de andere kruisfinalewedstrijd was Ed Beuker met 90-78 in 24 beurten te sterk voor Rishin Kuldipsingh. De wedstrijd om de 3e/4e plaats ging tussen Rishin Kuldipsingh en Avinash Chotoe die in de pouleronde al tegen elkaar waren uitgekomen. Deze wedstrijd eindigde toen in een 90-90 gelijkspel. Zaterdag ging Rishin met een 90-54 stand in 26 beurten wel met de derde plaats vandoor.

Ook de finale werd gespeeld door twee spelers die elkaar eerder in de pouleronde waren tegenkomen en ook gelijk gespeeld hadden, 90-90. In de finale echter, heeft Ed Beuker laten zien mentaal sterker te zijn en won de partij met 90-75 in 32 beurten.

De rangschikking van de finale van de tweede klasse nationale persoonlijke kampioenschappen libre zijn als volgt: 1. Ed Beuker, 2. Sanjay Oemraw, 3. Rishin Kuldipsingh, 4. Avinash Chotoe.

Ed Beuker heeft als promovendus ook in deze klasse laten zien het spel heel goed te beheersen en mentaal heel sterk te zijn. De Surinaamse Biljartbond feliciteert in het bijzonder Ed Beuker met dit kampioenschap en ook de overige finalisten.Sanjay OemrawRishin KuldipsinghAvinash ChotoeSurinaamse Biljartbond

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 229 keer Laatst aangepast op zondag, 17 juli 2016 15:18
Marsosur