Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
maandag, 21 december 2015 23:21

Dulder kampioen nationale powerlifting wedstrijden in Frans Guyana

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Wilson Balansi, Donovan Dongo, Requel Dulder Wilson Balansi, Donovan Dongo, Requel Dulder

Een Surinaamse delegatie bestaande uit Requel Dulder, Wilson Balansi en Donovan Dongo heeft ons land vertegenwoordigd tijdens de nationale powerlifting wedstrijden in Frans Guyana. In de +100 kg klasse behaalde Dulder de eerste plaats met een totaal gewicht van 770 kg.

Bij het onderdeel Squat behaalde de 100+ klasse kampioen 280 kg, terwijl bij de onderdelen Bench en Deadlift Dulder respectievelijk goed was voor 210 kg om 280 kg. Dulder won als hoofdprijs een gouden ring van 13 gram, een trofee en wat troostprijzen.

Ook Donovan Dongo was namens Suriname van de partij, maar raakte jammer genoeg geblesseerd tijdens deze kampioenschappen. Vanwege een oude blessure aan zijn onderrug kon Dongo na de opwarming niet verder deelnemen aan de wedstrijden.  

Het lag dus aan Wilson Balansi om alles goed te maken en dat deed de Surinaamse atleet ook bij het onderdeel Squat. Met een totaal gewicht van 275 kg behaalde Balansi de zwaarste squat in de -min 100 kg klasse. Bij het onderdeel Bench ging het wat minder en waren de beurten van Balansi afgekeurd, omdat de regels voor dit onderdeel anders waren dan waarop hij getraind had.

'Voor ons was het een leuke ervaring. De Fransen willen dat wij elk jaar meedoen en steeds met meer atleten uit Suriname komen om mee te doen, want het is een meetmoment voor de Franse atleten', aldus Dongo. (foto: Requel Dulder)Requel Dulder
Copyright © 2015 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 468 keer Laatst aangepast op maandag, 21 december 2015 23:37
Marsosur