Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 22 mei 2016 19:55

SBWB kiest nieuw bestuur

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Gewezen SBWB bestuur vlnr Vinay Lachman, Manav Kanhai, Roy Hoogvliets, Gilbert Geer Gewezen SBWB bestuur vlnr Vinay Lachman, Manav Kanhai, Roy Hoogvliets, Gilbert Geer

De Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) heeft zondag in de lounge van het Queens hotel een nieuw bestuur gekozen onder leiding van Winston Wielson. De kersverse voorzitter kreeg uit de veertien stemmen, tien aan zijn zijde.

Gewezen SBWB bestuur Kanhai was goed voor vier stemmen. De verkiezing is in tegenstelling tot de andere agendapunten van de Algemene Leden Vergadering vlot verlopen. De dertien stemgerechtigde sportscholen die aanwezig waren hebben na een ongeveer vier en een half uur durende behandeling van agendapunten hun stem uitgebracht.

Gedurende de hele zittingsperiode van bestuur Kanhai werd er volgens Kanhai door de eerste actiegroep met vuil gesmeten, dat zaken zeker in de afgelopen twee jaren heel slecht zijn gegaan en kreeg zijn bestuur zelfs vier rechtzaken tegen zich. Echter trok Kanhai in zijn betoog enkele aantijgingen en beschuldigingen jegens hem en zijn bestuur recht. De tweede actiegroep, nu bestuur, daarentegen is de mening toegedaan statutair te werk te gaan en slechts de bodybuildingsport tot grotere hoogte te willen brengen. 

Het agendapunt financieel verslag van penningmeester Roy Hoogvliets had ook een rumoerige behandeling, waar vooral de leden van de tegenpartij verhit waren. Hierna werd de verificatie commissie (vc) benoemd en de vc verleende bij het slotstuk van haar verslag geen decharge aan het gewezen bestuur, omdat zij van mening waren dat er onderliggende stukken zoals nota’s, kwitanties ontbraken, geen SBWB bankrekening is en er enkele andere onduidelijkheden zijn over zaken in het financieel verslag.

Bestuur Kanhai gaf toen te kennen dat alle stukken er zijn, maar dat zij pas om 21.00 uur in de avond van zaterdag 21 mei per mail in kennis zijn gesteld door de vc. Afgesproken is toen dat deze stukken zo spoedig mogelijk worden overgedragen aan de vc.  

Na een lange sessie is het agendapunt bestuursverkiezingen gehouden. Bestuur Kanhai riep een verkiezingscommissie in het leven en hadden de leden de mogelijkheid om hun keuze te maken op een van de twee kandidatenlijsten. Lijst Wielson won tenslotte met tien stemmen voor en vier stemmen tegen. De kersverse voorzitter was niet op locatie, vanwege een werkmissie in de Dominicaanse Republiek.

Namens voorzitter Wielson heeft toen de pr-officer van het nieuw bestuur Earnie Eenig het woord gevoerd en gaf hij toen aan dat bestuur Wielson een jaarprogramma heeft met grote plannen. Eenig zei verder dat de draad weer opgepakt zal worden, waar het afgelopen bestuur gestopt is en bedankte het oud bestuur en de gymowners voor hun bijdrage in de ALV en verkiezingen. Ook sprak Eenig de hoop uit dat samen gewerkt kon worden aan de ontwikkeling van de bodybuildingsport.

Kanhai feliciteerde op zijn beurt het nieuw gekozen bestuur van Wielson en gaf hij toen aan zijn kennis en ervaring ook als IFBB judge ten alle tijde te willen delen en zijn volle medewerking zal verlenen bij zaken die betrekking hebben op de bodybuilding sport. Ter plekke gaf Kanhai ook enkele adviezen uit aan het nieuw bestuur. In het nieuw bestuur hebben zitting; Winston Wielson (voorzitter), Ravin Tikai (secretaris), Rachida Huijzen (penningmeester), Daphne Hoft (2e secretaris), Milton Haynes (commissaris) en Eddy Wilson (commissaris). (Foto het nieuw SBWB bestuur).Nieuw bestuur SBWB
Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 640 keer Laatst aangepast op maandag, 23 mei 2016 08:40

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora