Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 30 juni 2016 17:09

Minister Abdoelgafoer ontvangt nieuw SBWB bestuur

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Het nieuw gekozen bestuur van de Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond (SBWB) onder leiding van Winston Wielzen heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Faizal Abdoelgafoer. Bodybuilding en Weightlifting weer nieuw leven inblazen.

Ondersteuning van het ministerie aan de bond, een voedingsseminar plannen waar elk individu voordeel aan zal hebben en in de regio kampioenschappen behalen zijn de hoofdzaken die er tijdens dit gesprek aan de orde zijn gekomen. Het bestuur vertegenwoordigd door Winston Wielzen (voorzitter), Earnie Eenig (PR officer), Rachida Huijzen (penningmeester), Milton Haynes (commissaris), Ravin Tikai (secretaris) en Daphne Hoft (2e secretaris) heeft de minister ingelicht over de verschillende onderdelen van de sport die vallen onder de paraplu van de bond.

Voorzitter Wielzen heeft tijdens dit onderhoud ook het jaarplan van de bond aangeboden aan minister Abdoelgafoer. Powerlifters, Bikini Fitness en Eddy Wielzen Open zijn de meetmomenten die onder andere tot nu toe voor de wedstrijd atleten in Suriname gehouden worden. Om de atleten uit te dagen en vooral ook te ondersteunen met het harde werk en de voorbereidingen voor een wedstrijd, wil dit nieuw bestuur zich inzetten om meer meetmomenten te organiseren voor de sport.  

Om een goede vertegenwoordiging te kunnen presenteren voor deze tak van sport is het bestuur gestart met het bezoeken van sportscholen in Paramaribo. De bedoeling is om zoveel mogelijk leden en verenigingen te interesseren om zich aan te sluiten bij de bond, zodat de weightlifting- en bodybuildingsport in meer gebeieden aangeboden kan worden.

Met het ministerie zal er in de komende periode aan een plan gewerkt worden om deze sport ook in de districten en het verre binnenland aan te beiden, om zo een kweekvijver te creëren van atleten die kunnen helpen aan de ontwikkeling van bodybuilding en weightlifting. “Ik ben blij met het enthousiasme van dit nieuw bestuur. Laten wij nagaan hoe wij de jongeren overal een kans kunnen geven om zich te bewijzen op het gebied van krachtmeting. De faciliterende en coördinerende rol blijft het ministerie vervullen, dus de bond kan op de ondersteuning rekenen”, zei minister Abdoelgafoer.

Voorlichting Sport- en Jeugdzaken

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 388 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora