Top Banner
Chavella Lee pakt knappe overwinning in New York ------------- Sharapova boekt in Tianjin eerste toernooizege sinds dopingschorsing ------------- Federer maatje te groot voor Nadal in finale ------------- Ronaldo bezorgt Real zege met eerste competitietreffer ------------- Alexander Shvartsman wereldkampioen dammen
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
zondag, 13 augustus 2017 01:55

Donovan 'Izri Don' Dongo kampioen Iron King 2017

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Donovan 'Izri Don' Dongo Donovan 'Izri Don' Dongo

Heavyweight powerlifting kampioen van Suriname Donovan 'Izri Don' Dongo heeft zaterdag de Iron King Powerlifting Championships 2017 in Saint Laurent, Frans Guyana op zijn naam geschreven. De CrossFit Long Claw reus deed dat in stijl in ons buurland.

In de +100 kg heavyweight klasse was Izri Don bij zijn powerlift onderdelen goed voor Squat 300 kg, Bench 200 kg en Deadlift 330 kg (persoonlijk record verbroken). Requel Dulder die laatst nog de best lifter titel won in Suriname eindigde in de +100 kg heavyweight klasse op de tweede plaats, terwijl Maurice "Warmachine" Watapampi van Frans Guyana in dezelfde categorie genoegen moest nemen met de derde plaats.

"Hier helemaal in Frans Guyana winnen voelt onbeschrijvelijk aan. Het is mij na keihard werken gelukt om mijn land met succes te vertegenwoordigen. Ik verkeer op dit moment in topshape en denk dat ik over drie maanden weer mijn eerstvolgende toernooi zal draaien. Ik mik natuurlijk ook op andere Caribische landen zoals Guyana en of Trinidad", aldus Izri Don. Met deze prestatie in Frans Guyana heeft Dongo ook het nationaal record van dat land in de wacht kunnen slepen. De Surinamer tilde in totaal 830 kg op en verbrak hiermee het record van Gérard Lama welke op 820 kg stond. 

Ook SNL atleet Wilson Balansi deed in de -100 kg gewichtsklasse mee aan deze kampioenschappen. Ondanks een opgelopen blessure in Suriname tijdens de powerlifting kampioenschappen eindigde Balansi toch op de derde plaats in Frans Guyana.

Vermeldenswaard is dat Izri Don het afgelopen jaar semikampioen werd van dit toernooi, terwijl de viervoudig Frans Guyanees heavyweight kampioen Gérard Lama vanwege een blessure zijn titel niet kon verdedigen. De Surinaamse delegatie keert zondag weer ricting ons land.

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 195 keer Laatst aangepast op maandag, 14 augustus 2017 07:56

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 West United              
2 Papatam              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 Boma Star              
9 Caravan              
10 TOK