Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
donderdag, 11 augustus 2016 23:22

Spannende open paren sessie d.d. 8-8-2016

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Afgelopen maandag werd door de Surinaamse Bridge Bond (SBB) zijn reguliere open parendrive voortgezet te DSB. Ondanks de vele afzeggingen i.v.m. de festiviteiten rond de vrije dag op die dinsdag erna deden er zes enthousiaste paren hieraan mee.

Ook samen met enkele geslaagde cursisten had het geheel een vlot verloop. Er werd over 20 boards gespeeld (5 ronden van steeds 4 spellen) volgens de Howell-loop en werd er op de scorebriefjes genoteerd aan de drie wedstrijdtafels. De ‘top’ was goed voor 4 punten en de ‘nul’ uiteraard voor 0 punt.

De dames Gladys Frijmersum en Ann Blufpand-Meyer wisten te winnen met wedstrijd-score van 49 punten. De tweede plaats met 44 punten was voor Carlo Haime en Sandra Clenem. De derde plaats met slechts een punt minder was verrassend voor de geslaagde cursisten de levenslustige jonge Shiva Kalka en rustige partner Alfred Jubitana. De vierde plaats was voor Remie Wiratma en Rinia Lieuw A Soe met 41 punten.

De top vijf werd afgesloten met een score van 34 punten voor een ander cursistenkoppel Marciano Sastro / Jawala Sital (voor volledige resultaten zie aangehecht tabel in de bijlage). Er wordt verder weer normaal gespeeld te DSB op de maandagavond en start uiterlijk om 8.00 uur n.m. Gaarne op tijd aanwezig te zijn en af te melden indien men niet komt. Ook kunnen bridgers die geen partner hebben dit door tijdig te melden, eventueel gekoppeld te worden aan een andere bridger om toch nog te spelen.
 
SBB Bridgecursus voor gevorderden: Ruitencertificaat te behalen – start 31-8-2016
Eind augustus wordt van start gegaan met een nieuw Bridgecursus voor gevorderden, waarbij nu het Ruitencertificaat behaald kan worden. Deze training zal o.l.v. de ervaren Carlo Haime gedraaid worden met als basisuitgangspunt en leerboek Berry Westra deel 2.

Het is weer enige tijd geleden dat de Bond zo’n een cursus voor gevorderden zal draaien en er wordt gehoopt dat alle beginners die aan de laatste 3 / 4 beginnerscursussen hebben meegegaan hieraan meedoen om hun huidig niveau op te trekken. Hieraan kunnen dus succesvolle cursisten in het bezit van een Klavercertificaat meedoen.

Verder zal er geprobeerd worden om bij voldoende belangstelling in de hierna komende tijd wat speciale bridge clinics met interessante onderwerpen te houden voor de extra gevorderde en reguliere bridgers. Er wordt erop gemikt dat hierna alle cursisten ook aan de reguliere maandagavonden en de SBB drives en toernooien meedoen om verder (speel)ervaring op te doen. Met het aflopen van de bridge beginnerscursus de vorige week is het volgend toernooi van de Bond de gezellige SBB Vakantiedrive in september a.s. Nadere berichten hieromtrent volgt.   

Surinaamse Bridge Bond

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 318 keer

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora