Top Banner
Brief QN sports inzake weigering cameraploeg door Inter Moengotapoe ------------- Nini Harpal Open worsteltoernooi met top match-ups ------------- Aanstelling trainers nationale selecties ------------- Badminton Nationale Jeugd Kampioenschappen succesvol afgerond ------------- Telesur verovert CTSS Plus veteranentitel
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 23 augustus 2016 14:44

Gladys Frijmersum en Ann Blufpand-Meyer winnen sessie 22-8-2016

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Op maandag 22 augustus werd te DSB door de Surinaamse Bridge Bond (SBB) zijn reguliere parendrive voortgezet. Er deden hieraan zeven paren mee en het geheel had vlot verloop, ondanks enige consternatie over een ‘verloren’ kastsleutel.

Deze werd door enkele ‘vakkundige inbrekers’ onder de aanwezige bridgers opgelost opdat er toch normaal lekker ‘gebridged’ kon worden. Er werd over 21 boards gespeeld (7 ronden van steeds 3 spellen) volgens de Howell-loop en werd er op de scorebriefjes genoteerd aan de vier wedstrijdtafels.

Er was een rusttafel vanwege het oneven aantal paren en elk paar had een verplichte rustronde. Bij de spellen was de ‘top’ was goed voor 4 punten, een ‘middenscore’ voor 2 punten en de ‘nul’ uiteraard voor 0 punt. De ‘iron ladies’ Gladys Frijmersum en Ann Blufpand-Meyer wisten mooi te winnen met wedstrijdscore van 50 punten. De tweede plaats met 38 punten werd gedeeld door de koppels Jane Harkisoen / Carlo Haime en Ratan Kalka / Ramon Razab-Sekh. De vierde plaats met 36 punten was voor de jeugdige Shiva Kalka en Marion Hoeseni-Idu. De top vijf rangschikking werd afgesloten met een score van 35 punten door Sandra Clenem en Marciano Sastro.
 
Er wordt verder weer normaal gespeeld te DSB op de maandagavond en start uiterlijk om 8.00 uur n.m. Gaarne op tijd aanwezig te zijn en af te melden indien men niet komt. Ook kunnen bridgers die geen partner hebben dit door tijdig te melden, eventueel gekoppeld te worden aan een andere bridger om toch nog te spelen.

Jane Harkisoen en Gert Klootwijk winnaars sessie 15-8-2016
Op maandag 15 augustus werd door de Surinaamse Bridge Bond (SBB) zijn reguliere open parendrive voortgezet te DSB. Er deden hieraan zes enthousiaste paren mee en het geheel had een goed verloop. Er werd over 20 boards gespeeld (5 ronden van steeds 4 spellen) volgens de Howell-loop en werd er op de scorebriefjes genoteerd aan de drie wedstrijdtafels. De ‘top’ was goed voor 4 punten, een ‘middenscore’ voor 2 punten en de ‘nul’ uiteraard voor 0 punt.

Jane Harkisoen en Gert Klootwijk wisten te winnen met wedstrijdscore van 51 punten. De tweede plaats met 48 punten was voor Gladys Frijmersum en Ann Blufpand-Meyer. De derde plaats met 39 punten was voor Ratan Kalka en Ramon Razab-Sekh. De vierde plaats was voor Herta Tjin A Kwie-Lieuw Fat en Rinia Lieuw A Soe met 38 punten. De top vijf werd afgesloten met een score van 35 punten door het cursistentrio Marciano Sastro / Shiva Kalka en Jawala Sital.

SBB Bridgecursus voor gevorderden: Ruitencertificaat te behalen – start 31-8-2016
Op woensdag 31 augustus a.s. wordt van start gegaan met een nieuw Bridgecursus voor gevorderden, waarbij het Ruitencertificaat behaald kan worden. Deze cursus zal o.l.v. de ervaren Carlo Haime staan als trainer met als leerboek Berry Westra Leer Bridge deel 2.

Het is weer enige tijd geleden dat de Bond zo’n een cursus voor gevorderden gaat verzorgen en er wordt gehoopt dat alle beginners die aan de laatste drie / vier beginnerscursussen hebben meegegaan hieraan warempel meedoen om hun huidig speelniveau enigszins te kunnen optrekken. Hieraan kunnen dus de succesvolle cursisten in het bezit van een Klavercertificaat meedoen. Zie verdere details in aangehecht flyer.

Verder zal er geprobeerd worden om bij voldoende belangstelling in de hierna komende periode wat speciale bridge clinics met interessante onderwerpen te houden voor de extra gevorderde en reguliere bridgers. Er wordt erop gemikt dat hierna alle cursisten ook aan de reguliere maandagse speelavonden en de SBB drives en toernooien meedoen om verder ervaring en routine op te doen. Het volgend bridgetoernooi van de Bond is de gezellige SBB Vakantiedrive van september a.s. Nadere berichtgeving hieromtrent volgt.                                                                                          

Surinaamse Bridge Bond

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 408 keer Laatst aangepast op dinsdag, 23 augustus 2016 14:49

SVB Eerste Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Inter Moengotapoe              
2 Leo Victor              
3 WBC              
4 Robinhood              
5 Nishan 42              
6 Transvaal              
7 Botopasie              
8 Voorwaarts              
9 PVV              
10 West United              
11 Notch              
12 SNL              

SVB Tweede Divisie

# Team MP W D L Pnt F A
1 Broki              
2 Deva Boys              
3 ACoconut              
4 Santos              
5 Slee Jr.              
6 Tahiti              
7 Flora              
8 KD              
9 Happy Boys              
10 Jong Aurora