Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
dinsdag, 04 oktober 2016 20:14

Jawala Sital en Ratan Kalka winnen

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Surinaamse Bridge Bond (SBB) hield te DSB op maandag 3 oktober een open parensessie, nadat de vorige week nog een viertallensessie was ingelast. Er werd op drie wedstrijdtafels gespeeld en er deden hieraan vijf paren mee.

Het geheel had een heel  vlot verloop. Er werd over 20 boards gespeeld (5 ronden van steeds 4 spellen) volgens de Howell-loop en werd er op de scorebriefjes genoteerd. Er was een rusttafel vanwege het oneven aantal paren; elk paar speelde tegen elkaar en had een verplichte rustronde. Bij de spellen was de ‘top’ was goed voor 2 punten, een ‘middenscore’ voor 1 punt en de ‘nul’ voor 0 punt.

Na een hele spannende en enerverende speelsessie wist het gelegenheidskoppel Jawala Sital / Ratan Kalka nipt te winnen met 18 wedstrijdpunten. Shiva Kalka, die zijn vader doubleerde in een 4 schoppencontract, moest zijn ‘wonden likken’ toen het contract wel gemaakt werd, omdat zijn partner niet met zijn singleton uitkwam voor een cruciale introever om zodoende het contract ‘down’ te kunnen spelen.

Deze eindscore hadden de latere winnaars al na de eerste 4 ronden bereikt (4-4, 4-4, 5-3, 5-3), omdat zij in de laatste ronde een rustronde hadden. O.a. het koppel Jane Harkisoen / Gert Klootwijk kon na deze ronde hun nog voorbijstreven met de inmiddels al 14 behaalde punten, echter verloor zij van het geducht dameskoppel Ann Blufpand-Meyer / Gladys Frijmersum in de laatste ronde (2-6). Hierdoor eindigde laatstgenoemden op de tweede plaats met 17 punten en werd de derde plaats gedeeld door de koppels Marciano Sastro / Shiva Kalka en Jane Harkisoen / Gert Klootwijk met 16 punten. De vijfde plaats was voor Marion Hoeseni-Idu / Harry Hermelijn met 13 punten.

Let wel: Er wordt te DSB op de komende maandag niet gespeeld vanwege de nationale vrije dag in verband met de dag der Marrons. Er wordt hier weer op maandag 17 oktober 2016 gespeeld.

Surinaamse Bridge Bond

Copyright © 2016 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 205 keer
Marsosur