Top Banner
Liverpool houdt stand bij City ------------- Djokovic volgt Murray met afmelding ------------- Feyenoord neemt lastige horde in Friesland ------------- Barça klopt gedecimeerd Valencia ------------- LSO uitslagen 19 maart 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 11 januari 2017 13:13

SBB begint activiteitenkalender 2017 met Nieuwjaarsdrive

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Terugblikkend op een tevreden verlopen bridgekalenderjaar 2016 organiseerde maandag jl. de Surinaamse Bridge Bond (SBB) zijn eerste bridgeactiviteit te DSB, de gezellige Nieuwjaarsdrive, waaraan 28 bridgers meededen. 

Even veel als bij de recentelijke Kerstdrive, n.l. veertien paren, begonnen de bridgers met frisse moed aan het nieuwe bridgejaar na het voldoen van hun contributie etc. Het geheel stond onder leiding van het bestuur met assistentie voor eventuele arbitrage van de bekende bridger Ewald Muskiet. Deze aparte open parendrive diende als warming-up voor de andere drives en grotere toernooien die ‘gescheduled’ staan op het programma later in het jaar (zie activiteiten-kalender). Er was tevens gezorgd voor wat lekkere snacks en drank door Remie Wiratma en Ratan Kalka om de sfeer enigszins te verhogen.

De avond zelf had toch een vlot verloop na enige achterstand op bepaalde speeltafels. De voorzitter wenste de aanwezigen het allerbeste toe voor 2017 in zowel sportief als elk ander opzicht en bedankte alle leden, bridgers, sponsors, de pers en een ieder die in welke vorm dan ook medewerking heeft verleend aan de Bond c.q. de bridgesport in Suriname en hoopt op een continuering van de samenwerking. Het opzienbarend bridgekoppel Shiva Kalka (jongste bridger - 15)/ Ewald Muskiet (oudste actief praktiserend bridger in Suriname - 90) wist wederom met de hoogste eer te strijken bij deze eerste drive van de Bond, evenals het vorig jaar bij de Srefidensidrive (ook bij de Kerstdrive had zij een topvijfnotering). Het succesvol paar behaalde over 21 spellen in 7 ronden (volgens de Howell-loop zonder een rusttafel) een overtuigende wedstrijdscore van liefst 168 punten, meer dan goed genoeg voor de eerste plaats.

Op enige afstand was de tweede plaats voor het bridgekoppel in opmars Marion Hoeseni-Idu/Marciano Sastro, dat een score behaalde van 146 punten. De derde plaats was voor het paar Ramon Razab-Sekh/Ratan Kalka met een score van 144 punten. Gelegenheidskoppel Santosh Raghoenandan / Bianca Jubitana behaalde de vierde plaats met een score van 141 punten. Manolito Vasilda en Roel Stanton eindigden op de vijfde plaats met een score van 138 punten. Na het uitslaan van de scores/resultaten volgde direct de uitslag en prijsuitreiking aan de winnaars.

Vermeldenswaard is dat Shiva, Marion en Marciano allen ‘producten’ zijn van de recentelijke Ruitenbridgecursus welke gedraaid is door de Bond. Het doet er goed aan om enige progressie te bespeuren in deze nieuwe bridgers en de Bond zal zich blijven inspannen voor verdere verbetering van het huidig speelpeil.

Intussen is door het secretariaat ook de bridgekalender voor 2017 vrijgegeven en als volgende activiteit staat vermeld de Verjaardagsdrive, welke in februari zal gehouden worden ter gelegenheid van de 63-ste jaardag van de Bond. Ook de Viertallen Kampioenschappen beginnen dit jaar op tijd vanwege de organisatie en deelname aan de 44-ste Inter-Guyaneze Bridge Kampioenschappen tijdens het komend Paasweekeind in Paramaribo. Hieraan zal de komende tijd aandacht aan besteed worden door het bestuur en de bridgers zullen opgeroepen worden om tijdig 4-tallenteams te vormen en zich goed voor te bereiden hiervoor. In maart is ook de SBB Jaarvergadering gepland met bestuursverkiezingen, waarna traditioneel het 4-tallentoernooi start.

Er zal de komende maandagen weer normaal gespeeld bij DSB om 20.00 uur.

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 117 keer Laatst aangepast op donderdag, 12 januari 2017 07:15
Marsosur