Top Banner
FC Sporting Unity wint met minimale score van Ghost ------------- Wild naar playoffs, Sharks zetten dramatische reeks voort ------------- Kwartfinalisten SVB Bekercompetitie bekend ------------- Valverde laat zien wie de beste is ------------- SZVB In- en overschrijvingen competitiejaar 2017
facebook twitter linkedin googleplus rss
SMEsport banner 205x647
woensdag, 01 maart 2017 21:26

De Surinaamse Bridge Bond bestaat 63 jaar

Geschreven door 
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Pieter Sonneveld en Piem Reiziger Pieter Sonneveld en Piem Reiziger

De Surinaamse Bridge Bond (SBB), opgericht op 18 februari 1954, vierde zijn 63-ste jaardag met een georganiseerde Verjaardags bridgedrive op zondag 26 februari jl. in de zaal van Gebouw 2 op het Lalla Rookh Complex. Er waren acht paren geregistreerd.

Echter viel die ochtend toch nog 1 koppel er uit en deden uiteindelijk zeven enthousiaste bridgeparen hieraan mee. Nochtans was er een gezellige stemming aanwezig met Jagdies Harpal als moppentapper. De arbitrage was in handen van Piem Reiziger en Piet Sonneveld, echter hoefden zij gelukkig geen enkele keer in actie te komen. Vele toppers ontbraken er, maar toch was het deelnemersveld redelijk bezet.

Er werd op de vier speeltafels (inclusief de rusttafel vanwege het onevental paren, waar er driftig werd geoefend) handmatig genoteerd op scorebriefjes tijdens de Howell-loop van de bridgers gedurende zeven ronden van steeds vier spellen (in totaal 28 boards). Er werd bij aanvang eerst een kort welkomstwoord uitgesproken door de voorzitter, mevrouw Jane Harkisoen. Er werd voor de smakelijke lunch (voor de afwisseling en i.v.m. het nadere Phagwafeest: roti met kip) vier ronden afgewerkt en erna de resterende drie speelronden. Het uitslaan van de resultaten op de ingevulde scorebriefjes was snel gedaan en nadat het door een ieder was gecontroleerd, werd de uitslag bekend gemaakt.

Pieter Sonneveld en Piem Reiziger winnen wederom de Verjaardags bridgedrive
De SBB Verjaardagsdrive 2017 werd na het toepassen van onderlinge gescoord resultaat uiteindelijk gewonnen door Pieter Sonneveld en Piem Reiziger. Zij hadden het vorig jaar al deze drive op hun naam gezet. Dit resultaat werd behaald met een wedstrijdscore van 58 punten. Op de tweede plaats eindigden dus Jagdies Harpal en Santosh Raghoenandan met een gelijke score van 58 punten (teamgenoten uit viertallenteam Raghoenandan). In het onderlinge treffen werd dit door Piem en Piet nipt gewonnen met 9-7. Op de derde plaats eindigden Stephen Harripersad en Jane Harkisoen met een score van 51 punten. De vierde plaats was voor Harry Hermelijn en Sandra Clenem met een score van 49 punten. De top vijf werd afgesloten met een score van 48 punten door Sjon van Tewari en Gert Klootwijk.

De prijsuitreiking verliep verder in een gemoedelijke sfeer en was er aan een ieder gedacht. De kampioen kreeg de trofeeën overhandigd. Er waren (troost)prijzen beschikbaar gesteld door o.a. Gom Food Industries N.V. (Sishado) en wat sterke drank door Jumbo Group. Nadat de sponsors waren bedankt, vermelde de voorzitter dat een van de leden spontaan ook het eten had gesponsord in navolging van de sponsoring van drank door een van de bestuursleden. Uiteindelijk werden alle bridgers ook bedankt voor hun sportiviteit en deelname aan deze drive.

Surinaamse Bridge Bond

Copyright © 2017 SMEsport. Bij overname bronvermelding verplicht!

Lees 65 keer
Marsosur